Опозиція забороняє Рибаку і Януковичу «узаконювати» державний переворот

17:40 16 січня 2014 р.

Фото до новини

Якщо нелегітимно ухвалені з голосу більшістю ВР закони підпишуть керівник парламенту і президент, то «ми ініціюватимемо референдум про недовіру Рибаку та президентові», заявив Віталій Кличко.

Лідери парламентської опозиції вважають голосування у Верховній Раді в четвер, 16 січня, нелегітимним і розцінюють це як повалення конституційного ладу України та захоплення влади в країні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми звертаємося до міжнародної спільноти: режим Віктора Януковича та Партії регіонів повністю знищив українську державну владу. Це є нічим іншим як поваленням конституційного ладу й захопленням влади в країні», - заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістам.

За його словами, ні голова Верховної Ради Володимир Рибак, ні президент України Віктор Янукович не мають права підписувати ухвалені в четвер закони. Яценюк прогнозує, що після подій, які сталися в будівлі засідань українського парламенту, на Україну чекає друга хвиля протестних акцій.

За словами лідера фракції «Свобода» Олега Тягнибока, тепер слово говорити має тільки вулиця. Він також згоден Яценюком, що в країні стався державний переворот, і владу цілком узурповано.

Як зазначив лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко, якщо ухвалені парламентом закони підпишуть керівник парламенту та президент, то «ми ініціюватимемо референдум про недовіру Рибаку та президентові».

Яценюк також повідомив, що керівництву парламенту передано вимогу опозиції про неприпустимість підписання ухвалених законів.

«Щойно ми передали спеціальну заяву відповідно до закону України про регламент, яка забороняє голові Верховної Ради підписувати будь-який закон, який нібито був ухвалений у стінах Верховної Ради, і яка зобов'язує його повернути депутатів до сесійної зали та провести процедуру голосування, як це визначено в законі й Конституції», - сказав Яценюк.

Про це пише Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів