Опозиція стверджує, що штурм Банкової імітують її «тітушки» (відео)

16:46 1 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Влада нацькувала їх на «Беркут», щоб отримати привід запровадити в Україні надзвичайний стан.


Відео: dzgmvs

«ICTV» інформує сьогодні, 1 грудня, в повідомленні «Опозиція закликає владу відкликати своїх провокаторів з вулиць»:

«Президент Віктор Янукович хоче запровадити в Україні надзвичайний стан, заявляє лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми знаємо, що президент хоче скликати Раду національної безпеки та оборони України і запровадити надзвичайний стан в країні», - заявив Яценюк на брифінгу в неділю в Києві.

Він наголосив, що «будь-яке застосування сили викликає протилежну реакцію». Політик також вважає, що за провокаціями, які відбуваються в неділю в Києві, за розгоном Євромайдану в столиці стоять президент України Віктор Янукович і його оточення. 

«ICTV» інформує також у неділю в повідомленні «Порошенко офіційно заявив міліції про штурм АП «тітушками»:

«Народний депутат Петро Порошенко подав заяву про скоєння злочину групою невідомих молодих осіб спортивної статури, так званими «тітушками», в кількості близько 100 людей на вул. Банковій біля адміністрації президента. Як повідомили в прес-службі політика, цю заяву він оформив в екіпажу ДАІ у складі лейтенанта Довжинця і старшого міліціонера Герасименка.

П.Порошенко зазначив, що склад злочину містить у собі провокації, зокрема, молодики підігнали грейдер, щоб знести паркан і створити небезпечну ситуацію на вул. Банковій. Депутат заявив, що зараз людей вдалося утримати від того, щоб вони пішли на цю провокацію.

Водночас, зазначив П.Порошенко, на дворі Адміністрації президента і вул.Банковій перебувають близько 2 тис. молодих людей у масках, у багатьох з яких балончики зі сльозогінним газом, каміння, прути. Депутат наголосив, що акція має проходити мирно, аби уникнути кровопролиття. 

Своєю чергою, УНІАН інформує сьогодні, 1 грудня, в повідомленні «В опозиції заявляють, що не мають стосунку до штурму АП»:

«Штурм Банкової – це провокація «тітушок» – заявляють в опозиції. Про це заявив на брифінгу народний депутат України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент УНІАН.

Він зазначив, що біля Банкової «тітушки» спровокували людей на штурм. Порошенко повідомив, що його помічника «порнули ножем».

Він зазначив, що молодики специфічної зовнішності були озброєні сокирами та молотками. Аналогічну заяву зробив Арсеній Яценюк в ефірі Громадське ТБ». 

Натомість «Українські Національні Новини» інформують сьогодні, 1 грудня, в повідомленні «В.Кличко: те, що відбувається на Банковій, – провокація влади»

«Сьогоднішнє народне віче, яке відбувається у Києві, - виключно мирна акція. А те, що відбувається на Банковій, – брудна провокація. Про це заявив журналістам лідер «УДАРу» Віталій Кличко, передає УНН.

«Штурм на Банковій Адміністрації Президента – провокація влади, щоб дискредитувати мирну акцію на Майдані Незалежності. Ми зробимо все, щоб не пролилася кров, чого, власне, добивається сьогодні влада такими діями», – підкреслив Кличко

Тим часом «Голос Столиці» інформує в неділю в повідомленні «За крок до кровопролиття. Ситуація на Банковій розжарена до межі – включення з місця подій»:

«За версією МВС, п'ять міліціонерів отримали травми. Провокатори б'ються з активістами і відбирають у «беркутівців» щити, однак активісти забирають щити у ультранаціоналістів і захищають «берутовців».

Активісти вишикувалися перед правоохоронцями живим ланцюгом, повідомив в ефірі радіостанції «Голос Столиці» громадський діяч Олександр Солонтай. На Банковій вдруге застосували сльозогінний газ, на вулиці нічим дихати, в співробітників «Беркута» летять коктейлі Молотова, повідомив в ефірі радіостанції «Голос Столиці» громадський діяч Олександр Солонтай.

Солонтай зазначив, що мирні протестувальники намагаються зупинити спробу штурму АП ультранаціоналістами. Між протестувальниками зав'язалася бійка.

За його словами, в результаті бійки постраждали декілька мирних мітингувальників.

На даний момент нікого з депутатів на Банковій немає.

За даними МВС, в результаті бійки під АП постраждали п'ять міліціонерів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів