Опозиція – проти розпуску Майдану

13:23 29 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: stevekyiv.livejournal.com

Однак тільки після його розпуску погоджується «Партія регіонів» узаконити амністію протестувальників.

Народний депутат від «Батьківщини» Микола Томенко повідомив у коментарі журналістам, що «Партія регіонів висуває опозиції  дві неприйнятні умови для амністії затриманих – звільнити силовиків від відповідальності та розпустити Майдан. Однак Томенко заявляє, що хоч опозиція готова піти на певні поступки владі для амністії затриманих, але не розпускати Майдан ніхто не буде.

Нардеп стверджує: «Ми ні за яких обставин ми на таке не підемо. Ми зафіксували чотири позиції людей, які не підлягають амністії»

За словами Томенка, зокрема не підлягають амністії ті, хто відповідальний за вбивство активістів. Депутат конкретизував: «Якщо на Євромайдані вбили наших побратимів, то ми ж не можемо вдати, що цього не було»,

Також опозиція не готова піти на амністію силовиків, причетних до тортур та викрадення активістів. Томенко нагадав: «Наприклад, молоді люди їхали з Євромайдану додому, і їх викрали. І досі ми не можемо знайти цих людей, починаю з Булатова».

Нардеп додав: «Четверте – це спецпризначенці, які причетні до побиття журналістів і перешкоджанню професійній діяльності».

Стосовно ж «розпуску Майдану», то, за словами Томенка, цього жодним законом не зробити. Депутат пояснив: «Ми не хочемо, щоб за звільнення людей, які боролись за іншу країну, ми відмовились від цієї боротьби».

Томенко заявив натомість, що опозиція готова піти на часткові поступки у Києві, наприклад, звільнення МінАПК, та в регіонах: «Можемо говорити про те, щоб на місцях іти на компроміс. Щоб державні адміністрації працювали, а Народна рада там засідала. Але не можна жодним законом розпустити Майдан, чи заборонити акції на ньому… Ніхто додому не збирається іти, бо виходили не по те. Виходили за іншу країну, щоб не було царя, за незалежну судову систему», - додав він.

Про це повідомляє сьогодні, 29 січня, «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів