Опозиція й мітингувальники не виконуватимуть закон про амністію, – Парубій (відео)

23:19 29 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Комендант Майдану заявив, що його укріплять, аби перешкодити силовому розгону.


Відео: 5 канал

Народний депутат від «Батьківщини» й комендант Майдану Андрій Парубій запевнив у коментарі кореспонденту «УНН», що опозиція не збирається виконувати прийнятий щойно законопроект про амністію мітингувальників при умові їхнього розблокування адмінбудівель  та готується до укріплення оборони Майдану з метою перешкодити силовому розгону. За його словами, опозиція після голосування за законопроект Ю.Мірошніченка відчуває себе певною мірою ошуканою, а мітингувальники не збираються розходитись з Майдану та звільняти адмінбудівлі.

Парубій додав: «Я зараз йду до людей на Майдан і ми, безперечно, посилюватимемо охорону на Майдані». Натомість представник у Верховній Раді заявив на брифінгу журналістам після голосування, що силового розгону Майдану не буде ні за яких умов, а проголосований сьогодні законопроект про амінстію вступить в силу одразу ж після підписання Януковичем та опублікування у ЗМІ.

Своєю чергою, інтернет-видання «Gazeta.ua» інформує в середу, що лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що з допомогою прийнятого сьогодні закону про амністію влада визнає, що «бере заручників». Він також сказав журналістам після завершення позачергової сесії Верховної Ради: «Насправді тільки що в парламенті був прийнятий закон про заручниках. Влада сама визнала, що бере заручників, як терорист, щоб потім звільненням цих заручників торгувати».

Тягнибок додав, що закон прийнятий зі жорстким порушенням Регламенту Верховної Ради, оскільки він не обговорювався в профільному комітеті й не повинен був ставитися на голосування першим. підкреслює він. Відтак лідер ВО «Свобода» констатував: «Це голосування було абсолютно нелегітимним. Визнавати такі закони теж не можна. Влада звикла вже приймати закони з порушенням регламенту і Конституції, виходячи зі своєї політичної доцільності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів