Опозиція готова звільнити КМДА й вулицю Грушевського в Києві, але не Майдан (відео)

12:33 15 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Протестувальники залишаються також у Будинку профспілок, Українському домі й Жовтневому палаці.


Відео: 5 канал

Про це заявив, як інформує в суботу прес-служба партії ВО «Батьківщина», заявив лідер фракції й політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк. За його словами, Рада ВО «Майдан» ухвалила рішення щодо подальшого перебування на Майдані. При цьому він наголосив: «Основне – що зараз звільнені всі люди».

А коментуючи заяву прокурора Києва про звільнення затриманих активістів у випадку, якщо протестувальники звільнять «не просто всі приміщення, а й весь Майдан», Яценюк запевнив: «Цього не буде. Ми залишаємося в приміщенні Будинку профспілок, Українського дому, в Жовтневому палаці. Ми залишаємося на Майдані. Що стосується інших приміщень, Рада ВО «Майдан» із цього приводу прийняла рішення, і ми будемо бачити, як будуть виконуватися в першу чергу рішення влади».

Натомість народний депутат від ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв повідомив в ефірі телевізійного «5 каналу», що опозиція підтвердила звільнення з-під арешту всіх учасників протестів і розпочинає звільнення захопленої будівлі Київської міської державної адміністрації та розблокування вулиці Грушевського. Нардеп додав також:

«За нашими підрахунками, близько 2,5 тисяч наших активістів, які проходять у тих чи інших справах, звільнені і перебувають або під домашнім (повним або частковим) арештом, або на поруках у депутатів. Слід визнати факт, що всі вони не перебувають у місцях позбавлення волі. 

При цьому, якщо до 17 лютого закон про амністію не набуде чинності, то «це означатиме, що в будь-який момент їх можуть знову заарештувати і кинути за грати», зазначив він. Що стосується виконання опозицією своїх зобов'язань, то опозиція вже почала їх виконання.

Зокрема, почала виконуватися вимога забезпечити рух вулицею Грушевського, а партія «Свобода», яка відповідала за забезпечення життєдіяльності будівлі КМДА, розпочала підготовку до передачі об’єкта. При цьому умовою опозиції є заборона на перебування там охорони з числа бійців спецпідрозділу «Беркут» та інших спецпідрозділів. Рішення про компроміс Майдан ухвалив колективно і його виконуватимуть усі його учасники, усі представлені там організації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів