Опорні пункти терористів на сході України – в лікарнях, дитсадках, санаторіях, базах відпочинку, – речник АТО

16:35 4 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це повідомив керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов.

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 4 червня, в повідомленні «Селезньов: Терористи ховаються в дитячих садках і лікарнях»:

«Сили АТО просять мирних жителів на перебувати поруч із позиціями бойовиків, а терористи розгортають опорні пункти в лікарнях, дитячих будинках і житлових кварталах. Про це «Українській правді» розповів керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов.

«Ми робимо все можливе, щоб убезпечити населення від наслідків антитерористичної операції. Ми робимо звернення місцевим громадянам, закликаємо їх, щоб вони в жодному разі не перебували поруч із позиціями бойовиків, не входили в бандформування», – сказав він.

«Ми рекомендуємо всім відмовитися від переміщень по вулицях», – додав він.

Він підкреслив, що силовики одержують підтримку й розуміння місцевих жителів. «Говорити, що нас сприймають як окупантів – неправильно», – сказав він.

«Ми не працюємо по житлових кварталах, по багатоповерхівках. Ми з'ясовуємо, де перебувають бази бойовиків, де їх скупчення, по цих об'єктах ми працюємо», – пояснив Селезньов.

При цьому він підкреслив, що бойовики, засвоївши цю тактику, «починають цим нахабно користуватися».

«Вони розгортають свої опорні пункти в лікарнях, дитячих садках, у базах відпочинку, санаторіях. Якщо ми почнемо бити по цих об'єктах, одразу почнеться істерика в російських ЗМІ, що українські військові стріляють по мирним громадянам, які сидять у лікарнях. Але ніхто не каже, що в руках у цих мирних громадян РПГ, АГС, «мухи», а під вікнами стоїть НОНА, яка бомбить наші позиції», – заявив Селезньов.

«Бойовики зі Слов'янська обладнали собі базу в лікарні. Це оперативна підтверджена інформація», – сказав він.

Відповідаючи на запитання про повідомлення з боку сепаратистів, що нібито зруйнована лікарня в Червоному лимані, він відповів: «У Червоному Лимані триває активна фаза АТО. Перевірити або спростувати інформацію в цей час не представляється можливим. Як тільки закінчиться активна фаза, будуть працювати на місцях експерти, у тому числі й журналісти. Вони зможуть побачити все своїми очима», – сказав він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів