Операцію з розриву сухопутних зв’язків між Росією та Кримом Буданов обіцяє здійснити ще до настання зими

08:03 18 вересня 2023 р.

Фото до новини

Хвилюватися має Росія, а не Україна. Її перша оборонна лінія на найважливішій південній осі в Запоріжжі вже подекуди пробита.

Про це очільник ГУР Кирило Буданов повідомив в інтерв'ю The Economist, пише Dailylviv.com.

Він каже, що хвилюватися має Росія, а не Україна. Її перша оборонна лінія на найважливішій південній осі в Запоріжжі вже подекуди пробита, а це означає, що операцію з розриву сухопутних зв’язків між Росією та Кримом можна здійснити ще до настання зими. Можливо, Україна вже залучила обмежену кількість своїх резервних військ, але зараз Росія, здавалося б, у розпачі, як відомо, виділяє недостатньо чисельні резерви, які вона не планувала розгортати до кінця жовтня. "Всупереч тому, що декларує Російська Федерація, вона не має абсолютно ніякого стратегічного резерву", - каже генерал. 

На тлі повідомлень про те, що Росія готова активізувати поточну мобілізаційну роботу, генерал-лейтенант Буданов каже, що чисельність особового складу є єдиною очевидною перевагою, яку Росія все ще має над Україною. «Кадрові ресурси в Росії, умовно кажучи, необмежені. Якість низька, але кількість достатня». Що стосується інших складових воєнних дій, то російські ресурси вичерпуються, і розплата йде. За його словами, російська економіка протримається лише до 2025 року. Потік зброї припиниться у 2026 році, «можливо, раніше», стверджує він, хоча докази на підтримку його тверджень неоднорідні. Переговори Володимира Путіна з КНДР є очевидним свідченням його проблем. «Якщо все добре і ресурсів у Росії достатньо, то чому їх шукають по всьому світу? Відповідь очевидна. Більше нема чого добувати».

Шеф розвідки визнає, що Україна ризикує також втратити власні ресурси. «Ми залежні від зовнішніх гравців. Росія здебільшого залежить сама від себе». Тому тривала війна небезпечна для України, оскільки вона виснажує не лише її внутрішні ресурси, а й ресурси західних спонсорів. Деякі українські чиновники починають відчувати зрушення в готовності партнерів продовжувати підтримку на тому ж рівні. Інші кажуть, що постачання боєприпасів можуть скоро вичерпатися, що призведе до припинення наступальних операцій. Але генерал-лейтенант Буданов відкидає обидва висновки. Він каже, що має «добрі знання» про політичні реалії на Заході. «Ще абсолютно не визначено, як довго Захід зможе підтримувати достатнє постачання нам ресурсів», — каже він. «Склади в західних країнах не зовсім порожні. Що б хто не казав.

Після десятиліть недостатніх інвестицій, корупції та саботажу Україна повільно нарощує власне виробництво зброї. Однією з них є безпілотники та ракети великої дальності, зброя, яка може вражати глибоко за лінією фронту. Минулого тижня світ побачив нові можливості України завдяки серії ударів ракетами та безпілотниками по кораблях, підводному човну, сухим докам і ППО в Криму. 

Є три головні цілі нової кампанії безпілотників України проти Росії: вичерпати російські системи протиповітряної оборони; вивести з ладу військовий транспорт і бомбардувальники; а також завдати шкоди військовим виробничим об’єктам, як-от його нещодавня операція, яка вразила завод з виробництва ракетного палива в Тверській області, на північ від Москви. «Ми хочемо вивести їх зі зони комфорту». Другорядна мета – психологічна, посіяти занепокоєння серед населення та порушити нормальні економічні процеси всередині Росії. Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем.

Генерал-лейтенант Буданов відкидає припущення про те, що нова ударна потужність загрожує ескалацією або позиціює Україну як агресора. За його словами, Україна не порушує правил війни. У Росії зафіксовано «нуль» жертв серед цивільного населення. «Ніхто не вірить, що Великобританія чи США були агресорами у Другій світовій війні, хоча вони також бомбили територію Німеччини». 

На керівника ГУР МО Буданова росіяни вчинили понад десять замахів

Карту розчленованої Росії від Буданова показали в етері Скабєєвої (відео)

На території окупованого Криму висадився український десант

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів