Оператор львівського корпункту телеканалу «Україна» заперечив, що знімав сюжет для «Russia Today»

14:52 13 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Василь Скопик запевнив, що не знав про те, куди потрапить його робота.

Оператор телеканалу «Україна» Василь Скопик заявив, що не знав, що його відео потрапить на «Russia Today» і написав заяву на звільнення з телеканалу «Україна» через цей сюжет. Про це вінповідомив в коментарі інтернет-виданню «Українська правда».

Оператор пояснив: «Я надав всю вичерпну інформацію разом з відзнятим матеріалом службі розслідувань (телеканалу «Україна». – «УП»). Я добровільно написав заяву на звільнення, бо прекрасно розумію (як би цинічно це для вас не звучало), що репутація та самоповага безцінні. Я персонально зателефонував людям на митниці, що допомагали мені під час проведення зйомки і просив вибачення. Те саме зробив з дирекцією каналу.

Василь Скопик також запевнив: «Мені страшенно соромно і боляче за свій вчинок. Але зрозумійте – я оператор. Знімаю 14 років. Знімаю для всіх. Знімав для «Ройтерс», «BBC», «Дойче Веллє», для цілої низки українських каналів. Приходжу на студію зливаю на фекс.нет і віддаю посилання. Все. Що далі відбувається з цим матеріалом я не цікавлюсь».

На запитання про те, хто запропонував зробити матеріал, оператор відповів, що працює зі журналістом-фрілансером Наталією Трофімовою близько року. Василь Скопик також розповів: «За цей час вона проявила себе порядною людиною. Достойна оплата. Професійний рівень. З нею я робив сюжети про діток, шахматні турніри, проекти «своїми руками», проекти про переселенців у Львові. Це була цікава робота. Я не монтував. А просто зливав сире відео на флешку або на файлообмінники. В цю злощасну зйомку було все як завжди».

Зі свого боку Трофімова в коментарі «Українській правді» повідомила, що «написала запит на телеканал («Russia Today»». – «УП»). Вона також запевнила: «Чекаю на відповідь, як у них опинилося наше відео».

Трофімова уточнила, що відео робили для «відео продакш» і пообіцяла трохи згодом відповісти на всі питання. Про це повідомили сьогодні, 13 червня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Натомість кореспондент телеканалу «НТН» зі Львова Вікторія Балицька повідомила у своєму «Facebook»: «Ці двоє обдурили прес-секретаря прикордонної служби. Василь є оператором ТРК «Україна». Зранку самозванці Скопик та Трофимова приїхали на пункт пропуску у Рава-Руській і, видавши себе за журналістів ТРК «Україна», записати інтерв'ю із інспектором прикордонної служби і познімали черги у пункті пропуску. Підозр ні в кого не виникло, бо Скопик показав посвідчення каналу. Згодом на Раші тудей вийшов коротенький матеріал про те, що Польща не хоче приймати по безвізу українців».

Натомість на телеканалі «Україна» заявили: «Колектив каналу «Україна» обурений поведінкою колег, які зневажають професійну честь і гідність, і не думають не тільки про імідж свого каналу, але й рідної країни. У зв'язку з інцидентом, що стався 11 червня, проводиться внутрішнє розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи. Василь Скопик є оператором львівського корпункту каналу «Україна». У неділю, 11 червня, Василь Скопик редакційних завдань від свого керівництва не отримував. Однак, порушивши всі інструкції, Скопик самовільно взяв камеру і відправився на зйомки, що не мають відношення до каналу «Україна». Наталія Трофімова не є співробітником каналу «Україна» і в будь-яких трудових відносинах з каналом і львівським корпунктом не перебуває».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів