Олена Зеленська перебуває у Львові

19:34 16 грудня 2023 р.

Фото до новини

Вона завітала до Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Спільно із заступником начальника Львівської ОВА Олександром Кулепіним вона завітала до Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти.

Це єдиний в Україні заклад, який займається післядипломною освітою медичних сестер і фармацевтів. Щороку додаткове навчання тут проходять 5 тисяч медичних сестер і братів різних спеціальностей, а також фельдшери, акушерки, фармацевти не лише зі Львівщини, а й з інших регіонів України.

Коледж узяв на себе лідерство у впровадженні сучасних методик навчання медичних працівників. Тепер всі його студенти опановують серцево-легеневу реанімацію, тобто можуть надати найважливішу першу допомогу.

Симуляційний центр для опанування практичних навичок у роботі медсестри не має рівних в Україні – попрацювати в ньому приїздять навіть лікарі. Тренінги з допомоги дорослим і новонародженим, лікарняної, домашньої, паліативної допомоги, догляду за ранами – взагалі повсякденна робота коледжу.

«Сподіваюсь держава найближчим часом зможе допомогти коледжу з розширенням, гуртожитками, гідними зарплатами для викладачів – усім, що дієво підтримає їхній ентузіазм. А ще Україні необхідна стратегія розвитку медсестринства – шлях заохочення та розвиток цієї спеціальності в нашій країні. Бо ця професія в умовах російського вторгнення набула стратегічного значення. Щоб медсестри допомогли всім пацієнтам, які цього потребують, держава мусить допомогти їм», - зауважила Олена Зеленська.

Викладачі коледжу пройшли навчання за програмами ВООЗ mhGAP і «Самодопомога +» та можуть надавати навіть першу психологічну допомогу – це вже в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». До речі, щорічний Осінній медсестринський форум у Львові, що його заснував коледж, був присвячений якраз збереженню ментального здоров’я українців.

Нагадаємо, 15 грудня у Львові Зеленський, Єрмак і Козицький поклали квіти на могили героїв на Марсовому полі Личаківського кладовища.

Уночі 15 грудня Президент України Володимир Зеленський прибув до Львова.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів