Офіси біля Майдану попереджені про його розгін (доповнено відеосюжетами)

17:27 9 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Відтак мітингувальники готуються відбиватися від «Беркуту».


Відео: corvax79

Активіст ВО «Свобода» Олександр Аронець повідомляє в понеділок на своїй сторінці в Facebook: «Мені зателефонували знайомі, які працюють у Приватбанку, котрий розташований у Будинку офіцерів. Керівництву банку сказали негайно залишити приміщення, бо ввечері або вночі буде силовий розгін».

Відтак мітингувальники готуються відбиватися від «Беркуту» навіть попри запевнення прес-служби Внутрішніх військ, що «будь-яких наказів щодо застосування сили до ВВ не надходило». Вона пояснює присутність близько двох тисяч військовослужбовців ВВ із регіонів України, в тому числі з міста Васильків Київської області, як «планову заміну міліціонерів, котрі протягом останніх днів охороняли громадський порядок у столиці».

Натомість про те, як довго перебуватимуть у центрі столиці солдати Внутрішніх військ і чому вони допомагають «забезпечувати міліції правопорядок» сидячи у транспортних засобах, прес-служба ВВ помовчує. Тим часом бійці Внутрішніх військ, які прибули сьогодні на Хрещатик декількома автобусами й військовими вантажівками, уже вийшли з них, і перекрили проїжджу частину цієї вулиці.

У такий самий спосіб Хрещатик перекрито з боку Бесарабського ринку неподалік будівлі КМДА й на розі вулиць Михайлівської і Костьольної перед наметовим містечком Євромайдану. А його учасники готуються зустрічати анонсований джерелами Олександа Аронця силовий розгін.

Як повідомляє в понеділок прес-служба МВС, «в пунктах самооборони мітингувальникам роздають держаки від лопат та інші предмети, що можуть бути використані для спричинення тілесних ушкоджень». Оскільки мітингувальники вважають, що «беркутівців» привезуть у потягах метрополітену, виходи з його станції засипають снігом і різними целофановими пакетами – щоб силовикам було складніше підійматися по сходах. Входи в підземний перехід, який веде до метро й торговий центр «Глобус», барикадують також усіма підручними засобами – в хід пішли дерев’яні піддони, сміттєві баки, лавки, дрова та залізні діжки, також виходи з метро блокують колючим дротом.

Утім, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок вважає: «Якщо штурм відбудеться, то лише вночі. У них така тактика».

Своєю чергою, народний депутат від ВО «Свобода» Едуард Леонов, який виконує обов´язки коменданта захопленої київської мерії, пояснив кореспонденту «Коментарів», що пересування автобусів із силовиками центром міста – безглузді маневри, за допомогою яких влада намагається залякати євромітингувальників. Тобто Леонов вважає, що штурм будівлі київської мерії найближчими годинами малоймовірний.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів