Офіс Президента заблокував фінансування місцевим бюджетам

12:28 16 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Офіс Президента України заблокував фінансування місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток для недопущення неефективного використання бюджетних коштів в рамках проектів, що несуть корупційні ризики.

Про це, як повідомили в п’ятницю, 16 серпня, в інтернет-видання «Економічна правда», йдеться у відповіді Офісу Президента на її запит. В Офісі Президента пояснили: «Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління за попередньої влади, докладали зусиль для створення проектів з неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами чи інші корупційні ризики».

В Офісі Президента також зазначили: «Представники старої влади, закінчуючи свою каденцію і розуміючи, що домовленостей щодо корупційних схем із новою владою досягти не можна, намагаються створити всі умови для освоєння бюджетного фінансування. Мета Президента, як гаранта конституційних прав громадян, – запобігти реалізації цього негативного сценарію».

«Тимчасове призупинення фінансування рішень уряду зроблено з метою перевірки ефективності використання бюджетних грошей, запланованих на передбачені розпорядженнями інфраструктурні проекти, кажуть в ОП. До цих проектів відносяться дитячі садочки, школи, лікарні, соціальні установи, клуби, дороги, мости тощо», – поінформувала також «Економічна правда».

В Офісі Президента також повідомили: «З метою забезпечення добробуту українців, проекти, на які спрямовано фінансування вказаними вище розпорядженнями, будуть переглянуті новим складом Кабінету міністрів. За умови виявлення порушень чи корупційних ризиків проекти будуть відкориговані, а підозрювані притягнуті до відповідальності. Заплановані інфраструктурні проекти будуть реалізовані у найшвидші терміни».

«За даними Офісу Президента, Кабінет міністрів вивчає питання. Як повідомлялося, Кабмін затримує містам виплату 7,6 мільярда гривень із фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток», – повідомила також «Економічна правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів