Одеську облраду штурмували, але її депутати засудили російську інтервенцію (відео)

16:54 3 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Думская»

Вони також запевнили в понеділок, що Одещина не буде навіть тимчасово відділятися від України й не наполягатиме на референдумі про автономію.


Відео: «Телеканал новин «24»

Декілька тисяч учасники одеського «антимайдану» штурмували сьогодні місцеву облдержадміністрацію, вимагаючи референдуму та окремого статусу області. У руках вони тримали прапори Росії, «Молодіжної єдності» і стяги із зображенням Йосифа Сталіна. 

Всередині будівлі, де також знаходиться обласна рада, тривала сесія. На сесії депутати планували прийняти звернення у зв'язку з військовою загрозою територіальній цілісності України, розглянути вимогу про проведення референдуму про федералізацію і надання Одеській області статусу автономії.

Спочатку мітинг був мирний. Але потім кілька учасників, розбивши вхідні двері увірвалися в будівлю. Людей, які прорвалися всередину будівлі  очолив лідер проросійської організації «Молодіжна єдність» Антон Давидченко.

На другому поверсі їх зупинили міліціонери. До активістів вийшов одеський губернатор Микола Скорик і попросив їх залишити будівлю, але Давидченко заявив, що хоче зачитати звернення на сесії.

Після цього мітингувальники залишили будівлю і вийшли на вулицю, а Давидченко залишився в будівлі ОДА. Мітингувальники скандували «Беркут!» і заявляли, що в будівлі облдержадміністраціі є члени «Правого сектора».

До протестувальників вийшов опозиційний депутат Одеської міськради Олександр Остапенко і заявив , що в будівлі немає членів «Правого сектора». У цей час у сесійній залі серед депутатів виникли сутички.

Так, пропозиція депутата Олексія Гончаренко засудити російське вторгнення до України не було почуто. Депутат від СПУ Валерій Кауров хотів прорватися до мікрофона, але депутати від «Партії регіонів» завадили йому.

Василь Чорнолуцький навіть побився із Кауровим. Про це повідомляє сьогодні, 3 березня, «iPress.ua».

Натомість «Українська правда» інформує в понеділок у повідомленні «Поки в Одесі штурмували облраду, вона засудила введення чужих військ»:

«В Одесі «проросійські активісти» штурмували сесію облради, яка приймає звернення до влади і народу. Про це повідомляє «Думская.net».

Під час засідання до зали облради прийшов лідер місцевої організації «Народна альтернатива» Антон Давидченко. Він зажадав дати йому слово і запустити в зал його прихильників, мітингувальників на площі перед ОДА.

Голова зборів Микола Тиндюк відмовився, тоді «антимайданівці» почали штурмувати головний вхід в адміністрацію. Розбито скло.

Трохи пізніше через чорний вхід в будівлю проникли невідомі в касках і з кийками в руках. Вони розбили ще одне скло і зламали двері.

Мітингувальники вимагали від облради не визнавати київську владу. До мітингувальників вийшов губернатор Одеської області Микола Скорик вийшов до протестувальників і спробував заспокоїти натовп.

У порівнянні з недільним проукраїнським багатотисячним мітингом, штурмувати облраду прийшли близько 700 осіб. Люди Давидченка зняли український прапор з флагштока перед ОДА і підняли російський.

Тим часом у залі депутатам запропонували висловитися на підтримку територіальної цілісності та світу. І з третьої спроби таки підтримали пропозицію про включення в текст звернення до уряду і народу країни пункту про неприпустимість введення на територію України будь-яких іноземних військ.

Одеська область не буде навіть тимчасово відділятися від України, не наполягатиме на референдумі про автономію. Але регіональні збори закликали Київ скасувати рішення про розпуск «Беркута».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів