Одеса зустріла «потяг дружби» зі Львова хлібом-сіллю й квітами (відео)

22:14 21 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Щоправда, його затримало в дорозі хибне мінування залізниці поблизу Котовська.


Відео: 5 канал

«5 канал» розповідає сьогодні, 21 травня, в сюжеті «Одеса зустріла «потяг дружби» зі Львова»:

«Потяг дружби» Львів-Одеса з годинним запізненням таки прибув до Південної Пальміри. Затримало його у дорозі хибне мінування залізниці поблизу Котовська. 

Утім, попри форс-мажорні обставини пасажири залишили особливий вагон спільних цінностей з гарним настроєм. На пероні гостей Одеси зустрічали квітами та хлібом-сіллю.

Серед тих, хто зустрічав – активісти та євромайданівці. Вони чекали на львівських побратимів.

Напередодні зі Львова вирушив потяг із так званим «вагоном спільних цінностей». Волонтери обклеїли його спеціальною плівкою, усередині розстелили пледи, розкидали м'які іграшки та розставили книги.

За задумом організаторів, це має символізувати цінності, які об'єднують українців: спокій, мир, затишок та тепло рідного дому. Саме цьому 25-му швидкісному довелося простояти серед поля.

У міліції кажуть: машиніст вантажного потягу, проїжджаючи повз станцію Затишшя, помітив між парною та непарною колією автомобільну покришку, яка була з відрізком матерії, на якій був напис «Стоп». Виїхала слідча група, експерти-криміналісти. Згодом експерти встановили: шина безпечна.

Годинне запізнення настрою пасажирам не зіпсувало. Кажуть: «Львів і Одеса – вони інакші в Україні, але ця інакшість нас об'єднує, це дуже близькі по духу міста. І для нас всіх спільні цінності – це тепло, спокій, затишок, і саме це, це є символ, який ми несемо».

«Потяг дружби» з нульовим вагоном особливих цінностей поки що курсує на маршруті Львів-Одеса, проте організатори планують такий причіп відправити і на Схід України». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів