Очільники Львівщини й Підкарпатського воєводства Польщі домовилися співпрацювати

20:50 3 вересня 2016 р.

У суботу, 3 вересня, у рамках «Форуму партнерства» голова ЛОДА Олег Синютка та маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль підписали виконавчий протокол на 2017 рік до угоди про міжрегіональне співробітництво між Львівською областю та Підкарпатським воєводством.

Підписаний польською та українською сторонами протокол закріпив завдання, які наступного року обидві країни реалізовуватимуть спільними зусиллями. Це, зокрема, засідання робочої групи з питань підготовки спільних проектів транскордонного співробітництва, організація промоційного візиту журналістів зі Львівської області до Підкарпатського воєводства та журналістів Підкарпатського воєводства до Львівської області, співпраця у рамках організації VI українсько-польського Фестивалю Партнерства у Львові.

Протокол також передбачає організацію експертних зустрічей та тренінгів для територіальних громад Львівської області з питань впровадження реформи місцевого самоврядування (децентралізації) та у сфері агропромислового розвитку.  Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка наголосив «Дуже важливо, що на сьогодні Львівщина має такого надійного партнера. Я переконаний, що завдання, передбачені договором, ми обов’язково втілимо в життя, і вони будуть взаємовигідними для обох сторін. Сподіваємось також, що в рамках проекту Україна-Польща-Білорусь зможемо використати ресурси, які нам виділяє Європейський Союз для реалізації спільних проектів».

Своєю чергою, маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль підкреслив: «Підписанням цього протоколу Україна та Польща вкотре підтвердили співпрацю та порозуміння, які тривають вже роками. Перш за все важливими є політичні, культурні та суспільні аспекти співпраці. Сьогодні під час «Форуму партнерства»  ми, зокрема, обмінюємось досвідом щодо реформи децентралізації. Як і ви, ми також великі надії покладаємо на проект Україна-Польща-Білорусь, який просто вимагає від наших держав подальшої співпраці та реалізації спільних проектів. Переконаний, що спільними зусиллями обов'язково втілимо в життя ті проекти, які служитимуть на благо суспільству».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів