ОБСЄ повідомила, що досягнуто домовленості стосовно припинення з 5 грудня вогню на Луганщині

01:00 2 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

У звіті Організації з безпеки і співробітництва в Європі стверджується, що на переговорах учасників Загального центру з контролю й координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін досягнуто домовленості про припинення на Луганщині вогню з 5 грудня й відведення важких озброєнь зі 6-го.

29 листопада в Луганську пройшли переговори учасників Загального центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін – генерал-лейтенантів Володимира Аскарова від України та Алєксандра Ленцова від Росії, за участю проросійських терористів «ЛНР» і спостерігачів ОБСЄ. Про це йдеться у звіті Місії спостерігачів ОБСЄ в Україні.

Під час переговорів була досягнута домовленість про загальне припинення вогню з 5 грудня уздовж всієї лінії зіткнення Збройних Сил України та бандформувань «ЛНР». Відведення важких озброєнь повинно розпочатися зі 6 грудня.

«Члени ЛНР наполягали, щоб були взяті під контроль всі козачі формування та їх підрозділи, й вони теж приєднаються до домовленості», – зазначають спостерігачі ОБСЄ, звіт якої передає вночі 2 грудня інформаційна агенція «ЛIГАБiзнесIнформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів