Нова військова доктрина Росії «узаконила» загарбання нею земель сусідніх країн (відео)

23:12 28 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

РФ вперше офіційно підтвердила намір і далі поглиблювати неоголошену війну на українському Сході.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Станіслав Ясинський повідомив сьогодні, 28 грудня, у сюжеті «Кремль узаконив загарбання земель сусідів: нова військова доктрина дозволяє Путіну влаштувати «ЄвропоРосію»:

«Росія узаконила усі майбутні розширення власних земель за рахунок сусідів. Якщо у сусідніх чи навіть далеких державах проживають російськомовні громадяни, то вони мають «право» на військовий захист їхніх прав – захист з боку армії Російської Федерації.

Про це прямим текстом йдеться в новій військовій доктрині Путіна, яка була оприлюднена в п'ятницю. Головним ворогом у цьому документі названий Північноатлантичний альянс – тобто НАТО.

Назвавши речі своїми іменами, Росія вперше офіційно підтвердила намір і далі поглиблювати неоголошену війну на українському Сході. На тлі цих документів і до того умовне перемир'я виглядає дедалі тривожнішим.

Оборона, що узаконює наступ

Кремль написав нову військову доктрину, яка буквально покроково описує все, що натворили росіяни у нашій країні своєю гібридною війною. Захоплення Донецька, Луганська, Криму.

Тепер Путіну вже не потрібно брехати, що російська армія перебуває на навчаннях. Протестні настрої місцевих російськомовних і диверсійні групи, інформаційні війни, і спеціальні поставки зброї – ось як тепер виглядає узаконена військова тактика Москви.

Утім, українським воякам під Донецьком, Маріуполем і Луганськом у цьому жодного відкриття немає. Щодня над українськими позиціями зростає кількість ворожих безпілотників.

Посилено обстрілюються околиці Донецького аеропорту. Бійці кажуть, не виключено, що нинішнє затишшя – перед черговою бурею.

Усе гарячіше – в секторі «М»

Бійці «Азову» відзначають активізацію ворожих диверсійних груп навколо Маріуполя на Донеччині. Прикордонникам довелося перекрити виїзд людей в бік Павлополя. Командування сектору побоюється провокацій у цьому напрямку. Адже цього тижня рух транспорту через блокпости «ДНР» у напрямку Маріуполя було перекрито без жодних пояснень.

Полк «Азов» посилив охорону важливих об'єктів у місті. Після вибуху залізничного моста через річку Кальчик, що сполучав місто з великою землею, до Маріуполя можна дістатися лише автошляхами.

Тим часом на Донеччині відбувся найбільший за всю історію конфлікту обмін полоненими. «Всіх на всіх» – так домовилися переговорники у Мінську.

220 бойовиків поміняли на 150 українських полонених. Раніше повідомлялося, що в полоні у терористів перебувають близько 600 українських військових.

«Мінус» тижня – це 12-й гуманітарний конвой з Россії, який без перевірки перетнув кордон Донбасу. Російські чиновники порахували, що загалом із серпня конвої привезли на Донбас близько 12 тисяч тонн гуманітарних вантажів.

Що в них – на собі відчувають наші бійці. Після кожної такої поставки їм на голови падають тонни снарядів і ракет.

Сьогодні навіть представники московського Червоного Хреста припустили, що білі вантажівки серед іншого можуть завозити в Україну зброю та боєприпаси. Останній конвой, підозрюють українські силовики, -– взагалі якась спецоперація.

«На розвантаження однієї вантажівки в них пішло дві хвилини 21 секунда. Це вантажівка, яка має містити 20 тонн вантажу», – говорить речник АТО Андрій Лисенко.

Тим часом на Луганщині, на територію, що підконтрольна бойовикам, в'їхав український гуманітарний вантаж. 26 фур – це 360 тонн харчів для мешканців тимчасово окупованих міст Донбасу. У фурах – крупи, овочі, рибні та м'ясні консерви, питна вода та засоби гігієни.

Одну з машин полтавське лісництво завантажило ялинками для лікарень та інших соціальних закладів. Проте гарантій, що вантаж дістанеться до тих, для кого він призначений, ніхто дати не може.

Натомість у Луганську бюджетників насильно зганяють на так звані блокадні мітинги – ватажки бойовиків продовжують вимагати від Києва грошей, звинувачуючи українську владу в голоді та холоді. А нинішній режим тиші з боку українських військ ворог використовує для передислокації важкої техніки з Російської Федерації.

У переліку страшного заліза, яке вже заїхало на українську територію, – більше 250 танків, 400 броньованих машин, тисячі вантажівок із боєзапасом і бійцями. А ще – п'ять ракет «Точка У».

Тепер усе це – повністю легально. Путін готується до військової ходи по «русскому миру».

Але готується до цього і цивілізований світ. Зокрема, йому належить розібратися з російськомовними людьми на своїй території.

Виявляється, нова військова доктрина передбачає, що достатньо листа від них з проханням про допомогу і Путін цілком законно влаштує їм якусь «ЄвропоРосію». Принаймні, тепер написав собі таке право. А світ думає, як забрати в нього можливість».

Про це повідомляється в неділю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», Путін вніс до нової воєнної доктрини Росії «загрози РФ, які проявилися в ситуації в Україні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів