Уряд Німеччини спростував інформацію про готовність її спецпризначенців звільняти заручників у Слов'янську (оновлено)

19:20 29 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bild.de

Про це заявив у вівторок пресі офіційний представник міноборони ФРН.

Уряд Німеччини спростував поширену в ЗМІ інформацію про нібито підготовку силового варіанту звільнення спостерігачів ОБСЄ в Слов'янську із залученням спецназу німецької армії (бундесверу). Про це, як передає сьогодні, 29 квітня, власний кореспондент «Укрінформу», повідомила у вівторок прес-служба Міністерства оборони ФРН, 

«KSK» (підрозділ спецпризначення бундесверу. – Ред.) не приведено у бойову готовність. Він також не отримував жодних доручень, пов'язаних якимось чином із ситуацією в Україні», – заявив пресі у Берліні офіційний представник Міноборони.

Про те, що німецькі спецназівці готові прибути в Слов'янськ, де в полоні у російських диверсантів зокрема знаходяться чотири громадянина Німеччини – три військовослужбовців бундесверу і перекладач, повідомляла у вівторок газета «Bild». За інформацією, у ФРН в бойову готовність нібито були приведені підрозділ спецпризначення бундесверу «KSK» і підрозділ спецпризначення німецької поліції «GSG9». Тому видання дійшло висновку, що, не виключено, німецькі власті розглядають варіант проведення спецоперації зі звільнення заручників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів