Німеччина подвоїть військову допомогу Україні

11:47 13 листопада 2023 р.

Фото до новини

Глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус підтвердив плани подвоїти військову допомогу Україні наступного року.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ARD, пише DailyLviv.com.

Політик зазначив, що таке рішення уряду не пов’язане ані з тим, що ЗСУ через брак ресурсів змушені перейти до оборони, ані з тим, що США зменшують свою допомогу.

«Це – реакція на усвідомлення того, що засоби, які ми виділили цього року, були швидко вичерпані. Наступного року ми не хочемо опинитися в ситуації, коли буде потреба, вимагати додаткових засобів», - пояснив він.

Міністр назвав рішення важливим сигналом того, що Німеччина не залишить Україну на самоті., особливо зараз, коли Україна має продовжувати свою боротьбу, і водночас частина уваги світової спільноти спрямована на Ізраїль.

Читайте також: Німеччина надала Україні Patriot, IRIS-T, Gepard для захисту критично важливої інфраструктури

Раніше повідомлялось, що партії панівної коаліції у ФРН погодилися збільшити військовий бюджет для України з 4 млрд до 8 млрд євро. Рішення ще має затвердити бюджетний комітет Бундестагу, вочевидь, цього тижня.

Спочатку Мінфін передбачив лише 4 мільярди євро на військову допомогу у федеральному бюджеті на 2024 рік. Проте майже всі гроші пішли на вже обіцяні проєкти. У Міністерства оборони залишилося лише 120 мільйонів євро на нову підтримку. Міністр оборони Борис Пісторіус зажадав додаткових 5 мільярдів євро в ході бюджетних переговорів.

Німеччина наразі надає Україні найбільшу після США військову допомогу. З 24 лютого 2022 року до 31 липня 2023-го ФРН надала такої допомоги на понад 17,09 млрд євро зі загалом 40,3 млрд від ЄС.

Нагадаємо, Німеччина планує збільшити військову допомогу Україні з нинішніх трьох до понад 15 мільярдів євро.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів