Необхідно змінити закон про регламент Верховної Ради, – нардепка у Львові

08:25 26 вересня 2019 р.

Фото до новини

Народна депутатка України від партії «Голос» Наталія Піпа вважає, що кожен депутат повинен нести особисту відповідальність за кожне голосування і за кожен законопроект. Робота у парламенті має бути командна, а відповідальність – особиста.


Відео: Львівський прес-клуб

- Усі говорять, що так швидко Верховна Рада України ніколи не працювала. Ми очікуємо в парламенті, коли рішення будть не тільки монобільшості, а власне - консенсусу, - каже Наталія Піпа. - Тому що 40% населення України - це люди, які не проголосували за монобільшість. І тому я вважаю, що рішення будуть ефективними і зрозумілими тоді, коли будуть почуті всі. 

На думку Наталії Піпи, закон порушили при голосуванні за ЦВК та про імпічмент Президента. Останній навіть не є законом, а переписаним регламентом з Конституції України під назвою "закон". 

- Ми як найменша фракція мали би бути найбільше зацікавлені в імпічменті президента чи в зміні ЦВК, але навпаки - ми голосували проти, бо вважаємо, що тут не дотримано закон, - говорить Наталія Піпа. - Порушення регламенту: нормально це чи ні? Мушу сказати, що регламент - це також закон. І якщо ми бачимо, що його треба оптимізовувати, змінювати - я погоджуюся, що є речі, які працюють дуже довго, а ми, як і всі українці, хочемо, щоб це було динамічніше, - значить треба приймати зміни в регламент. Світовою моделлю є те, коли довго обговорюється рішення і швидко його імплементують. 

У першу ніч Верховона Рада проголосувала близько 120 законів. Народна депутатка переконана, що закон має бути допрацьований так, щоб наступного дня не вносити в нього правки.  

- Бо коли кажемо: та то нічого - потім внесемо правки, то це не зовсім добре, - заявила Наталія Піпа під час засідання у Львівському пресклубі на тему «Головні порушення законодавства у новій Верховній Раді: політична доцільність чи правовий безкрай?» - Перш за все, це відповідальність перед виборцями. Ви вчора прийняли один закон, а сьогодні вже вносите до нього правки? Тож треба ставити на голосування максимально добрий закон, щоб він був не просто проголосований, а щоб він працював і приносив ті зміни, які хоче громадськість і Україна. 

Довідка

У засіданні Львівського пресклубу взяли також участь народна депутатка Софія Федина (партія “Європейська солідарність”), народні депутати Михайло Цимбалюк (партія “ВО “Батьківщина”) і Юрій Камельчук (партія "Слуга народу"), Микола Бучин, доктор політичних наук, професор НУ “Львівська політехніка” і Тарас Радь, аналітик ГМ “Опора”. Захід відбувся в рамках проекту “Інтерактивні відеодебати, відеодискусії і відеомарафон суб'єктів виборчого процесу з дотриманням гендерного паритету”. Проект підтримує «Медійна програма в Україні», яку виконує міжнародна неурядова організація “Internews” за сприяння  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів