«Необхідно готуватися до прямого вторгнення російських військ», – полковник запасу Генштабу ЗСУ

11:25 10 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: iskra-news.info

Полковник запасу Генерального штабу ЗСУ Володимир Шевченко прогнозує вторгнення російської армії в Україну ще до весни 2015 року.

«Україні необхідно готуватися до можливої прямої агресії з боку Російської Федерації», – заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» полковник запасу Генерального штабу Збройних Сил України Володимир Шевченко. За його словами, «якщо говорити про військову складову цього процесу, то вона нам не вигідна ніяк, тому що зараз йде фактично накопичення сил у Донецьких територіях, в Криму – це ми розуміємо, там вже близько сотні тисяч є і, я думаю, в майбутньому нас просто психологічно готують, що ми можемо звикнути до цього морально».

Володимир Шевченко прогнозує також: «Далі, все ж буде удар, удар комплексний по Україні. Це буде задіяна авіація, вона вже є, і корабельний склад. Нам треба вирішувати свої питання. Намагатися передбачити їх дії, і те, що нам не вдалося, то що ми чекали від Порошенка – це прорив у технологічно-військовому питанні. Заводи більш-менш підтягуються, але не повністю. Високоточна зброя ми з вами не зможемо виробляти, ми можемо обійти заборони в Європі, щоб вступити з ними в корпоративні зв'язки, як це Франція робить. Виробляти ракети можемо, у нас є для цього база, потрібно обійти ці заслони юридичні».

Телеканал «112 Україна», який передав сьогодні, 10 грудня, заяву полковника запасу Генерального штабу України Володимира Шевченка, повідомляє також у середу:  «Відзначимо, що, за даними АТЦ, на сході України в зоні проведення АТО одночасно задіяно від 15 до 25 тисяч бойовиків і від 5 до 10 тисяч професійних російських військових. Додамо, що Росія наполягає на тому, що не є стороною конфлікту, і офіційний Кремль стверджує, що російських військових на території Донбасу немає.

Тим не менше в деяких заявах перші особи РФ підтверджують, що російські військові беруть участь в бойових діях в Донецькій і Луганській областях «в якості добровольців». При цьому ОБСЄ неодноразово фіксувала переміщення через кордон України та Росії військової техніки, і «людей у військовій формі», а в зоні АТО – рух російської бронетехніки».

Про це повідомляється в середу на сайті телеканалу «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів