Нелюди продовжують катувати й вбивати майданівців (відео)

22:28 5 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Викраденого вчора громадського активіста й журналіста Василя Сергієнка знайдено в суботу в лісі на Черкащині закатованим, з пакетом на голові, наручниками на руках і ножовими пораненнями.

Сьогодні, 5 квітня, у Виграївському лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкащини відкопали тіло зниклого напередодні журналіста Василя Сергієнка (на фото) – закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями й наручниками на руках. Про це повідомив сьогодні, 5 квітня, черкаському інтернет-виданню «Прочерк» очільник тамтешньої обласної організації партії «Свобода» Юрій Ботнар.

Раніше міліція повідомляла, що у Корсунь-Шевченківському районі на 130 км траси в лісі було виявлено сліди крові та волочіння, які вели до місця скопаного шару ґрунту. За даними міліції, зниклий був автомайданівцем.

Повідомляючи про це, «Прочерк» нагадує, що 4 квітня близько 20:30 у місті Корсунь-Шевченківський у дворі власного помешкання викрали активного прихильника ВО «Свобода», журналіста, майданівця Василя Сергієнка. Про це, як передає прес-служба ВО «Свобода», розповіла мати потерпілого.

Черкаська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вважає це викрадення та ймовірні катування виявом реваншизму «Партії регіонів» та олігархічних сил Черкащини – зважаючи на те, що Василеві Сергієнкові неодноразово погрожували через його журналістську та патріотичну діяльність, зокрема – викривальні статті щодо таємних сторін бізнесу латифундиста, місцевого олігарха, нардепа від «Партії регіонів», друга Віктора Ющенка та Сергія Тулуба, Героя України Геннадія Бобова.

Натомість «Gazeta.ua» цитує в суботу сотника Самооборони Олег Собченка, який розповів:

«В обід хлопці з місцевої самооборони знайшли місце, що схоже було на свіжовикопану яму. Дочекалися черкаських криміналістів й почали розкопувати місце, прикидане сміттям.

Там знайшли тіло чоловіка з повернутим обличчям в землю, на руках – наручники. Хлопці впізнали у ньому зниклого Василя Сергієнка».

Після того, як дістали тіло чоловіка, побачили сліди страшних катувань: у Василя повністю розбита голова, перебиті коліна, кілька ножових ран в область нирки, ножове поранення в область серця попереду й кілька ножових в серце зі спини, перерізана шия спереду, перерізана потилиця. У могилі значна кількість крові, тобто добивали його ще там.

Яма викопана була наперед, бо свіжа земля перемішана із сухою. На це страшно дивитися, просто місиво якесь, а не тіло людини».

Активісти Самооборони мають тільки одну версію вбивства: політична й громадська діяльність, оскільки Василь Сергієнко був заступником голови Народної Ради Корсунщини. Сотника Самооборони Олег Собченко стверджує також: «Ми втратили одного свого бійця. Можливо, це зроблено для того, аби нас залякати й ми перестали робити те, що робимо – контролювати владу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів