Премію Чорновола вручатиме «зрадник року»

12:01 18 грудня 2019 р.

Фото до новини

Мізерна кількість творів була подана на премію імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, а вручатиме її «зрадник року».

20 грудня в Музеї шістдесятництва у Києві відбудеться урочисте вручення премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Премію вручатимуть голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко та відомий громадський діяч, син В. Чорновола - Тарас Чорновіл. Таке повідомлення поширила прес-служба Держкомтелерадіо.

У ньому також зазначено, що загалом у 2019 році на здобуття премії у Держкомтелерадіо надійшло 15 публіцистичних творів: 5 газетних публікацій з Одеської, Херсонської, Чернігівської, Кіровоградської та Львівської областей; 5 телевізійних творів з Дніпропетровської та Волинської областей; 4 книги,  що вийшли друком у Києві, Вінниці, Івано-Франківську, та 1 публікація в інтернет-виданні.

Премія імені В’ячеслава Чорновола  присуджується з 2004 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Її грошовий еквівалент – 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, що Тараса Чорновола, який колись із табору демократів перейшов на службу до Віктора Януковича, називали "зрадником року" і прислужником режиму Кучми-Януковича-Медведчука. 

"Щоденний Львів" повідомляв, що 5 березня 2005 року, під час проведення першого етапу VII з’їзду Партії Регіонів, народний депутат України Тарас Чорновіл став членом цієї партії. Партійний квиток народному депутату вручив голова партії, екс-кандидат на посаду Президента України Віктор Янукович.

У коментарі Тарас Чорновіл зазначив, що в Україні „мусить бути сформована нормальна, цивілізована опозиція. Я не бачу жодної політичної сили, окрім „Партії Регіонів”, яка б могла бути центром кристалізації опозиції європейського типу”.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів