Навчання на Львівщині проінспектував прем’єр Канади (відео, оновлено)

23:00 12 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

У вівторок, 12 липня, делегація Збройних Сил Канади на чолі з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо відвідала Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного неподалік селища Старичі в Яворівському районі.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо сьогодні відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині. Цим візитом, за оцінками військових експертів, він продемонстрував цілковиту підтримку України з боку Канади. На Яворівському полігоні приблизно 200 канадських військових інструкторів навчають українських військовослужбовців.

Джастін Трюдо став першим прем’єр-міністром іншої держави, який побував на Яворівському полігоні. Упродовж десяти хвилин він спостерігав за тренуванням українських солдат під керівництвом канадських військових інструкторів. Українські військовослужбовці продемонстрували рейдові дії роти, склад якої отримав повідомлення, що в одному з будинків є «представники ворожої сили». Відтак завдання – «звільнити будівлю, виманити ворога назовні».

Опісля Джастін Трюдо спілкувався з канадськими інструкторами, до представників ЗМІ не було жодного підходу голови уряду Канади. Від осені минулого року приблизно 200 канадських військових інструкторів разом із представниками інших країн НАТО навчають українських військовослужбовців.

Заступник міністра оборони Збройних сил України Ігор Долгов повідомив: «Найголовніше, каже, що натовські колеги тренують не лише військовослужбовців п’яти батальйонів Збройних Сил України, але й готують українських інструкторів, які передаватимуть навики українським військовим. Мета, визначена керівництвом міністерства оборони і Генштабу, – надалі тренувати, згідно з цими стандартами. Є такі галузі, як підготовка індивідуальна і підготовка розвідників, де б нам знадобився досвід Канади».

Згідно з домовленостями між Україною і Канадою, українські офіцери зможуть навчатись у вищих військових навчальних закладах у Канаді, буде поглиблена підготовка сержантів. Канадські інструктори продовжать вишкіл українських військових на рік. Бо спершу мовилось про термін до квітня 2017 року.

Те, що канадський прем’єр після участі у варшавському саміті НАТО приїхав до України, зокрема на Яворівський полігон, є свідченням того, що Канада підтримує Україну.

На військовий полігон канадський прем’єр приїхав разом із 9-річним сином. Відомо, що Джастін Трюдо любить на публічних і офіційних заходах з’являтись у кольорових шкарпетках, на полігон він обрав сині.

Про це повідомили сьогодні, 12 липня, на сайті «Радіо Свобода». Раніше  в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли:

«У вівторок, 12 липня, делегація Збройних Сил Канади на чолі з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо відвідала Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного неподалік селища Старичі в Яворівському районі. Під час візиту канадська делегація ознайомилась із матеріально-технічною базою Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, його можливостями, відвідала канадську компоненту Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи, а також обговорила питання щодо підготовки підрозділів Збройних Сил України канадськими інструкторами.

Разом із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо на полігоні також побували голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, який зокрема відзначив: «Є домовленість, що участь канадських інструкторів в тренувальних місіях буде продовжено до кінця 2017 року. Ця допомога є дуже важливою для нас, особливо в частині медично-тактичної допомоги. Це те, що ми не могли робити на початку війни, і завдяки канадським інструкторам, ми вдосконалились. Ми сподіваємось, що співробітництво між Україною та Канадою розвиватиметься і надалі».

Окрім того, заступник міністра оборони продемоструавав прапор, який представники української діаспори передали для бійців АТО. Знамено найближчим часом передадуть одному із військових формувань, яке перебуває в зоні АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів