Нацгвардія спростовує інформацію про захоплення терористами в її штабі в Донецьку автоматичної зброї

21:15 16 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nn.by

Про це повідомляє в п’ятницю її прес-служба.

Прес-служба Національної гвардії України опубліковано сьогодні, 16 травня, «Офіційне повідомлення», в якому йдеться:

«Сьогодні, близько 15 години, до військової частини 3037 на базі якої дислокується управління Східного територіального командування Національної гвардії України прибули озброєні люди, близько 30 осіб, які назвали себе батальйоном «Восток» та оточили військову частину.  Після того як з боку оточуючих пролунали постріли, до них вийшли представники командування управління на перемовини, в результаті яких, з метою недопущення кровопролиття та втрат особового складу, було прийнято рішення передислокувати військовослужбовців зі зброєю та технікою на військове містечко №2 військової частини 3037.

На даний час територія військової частини перебуває під контролем батальйону «Восток». Прес-служба Східного ТрК спростовує, оприлюднену у деяких ЗМІ, інформацію щодо захоплення 200-от одиниць автоматичної зброї».

Як передавав сьогодні, 16 травня, «Щоденний Львів», прес-служба Національної гвардії інформувала в п’ятницю в повідомленні «Здійснено спробу захоплення будівлі штабу Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії»: «Групою невідомих осіб було вчинено спробу захоплення будівлі штабу Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України у місті Донецьку. Певний час військовослужбовці відстрілювалися та чинили супротив. Наразі стрільба тимчасово припинена та йдуть перемовини з метою врегулювання ситуації. Спростовуємо інформацію щодо здачі зброї військовослужбовцями Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії»; згодом прес-офіцер УСТрК ВВ МВС України Дмитро Образцов розповів кореспонденту УНІАН, що бойовики терористичної організації «Донецька народна республіка» захопили сьогодні, 16 травня, в штаб Східного оперативного об'єднання Національної гвардії України в Донецьку, натомість особовий склад із зброєю звідти вийшов, був передислокований в інше військове містечко». На запитання УНІАН про те, чи захопили сепаратисти зброю і в якій кількості, він відповів: «Наразі такої інформації не маю у своєму розпорядженні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів