Наразі у Львові – лише декілька провокаторів з «георгіївськими» стрічками, – ЗМІ

11:18 9 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Але, за даними правоохоронців, орієнтовно о 13.00 на Пагорб Слави має прибути голова обласної організації антифашистського комітету Олександр Калинюк і голова ради ветеранів Тимофій Махоньок.

«Львівський портал» інформує сьогодні, 9 травня в повідомленні «У Львові ветерани покладають бузок і тюльпани й відмовились від червоних прапорів і георгіївських стрічок»:

«У Львові на Пагорб слави приїхала група ветеранів, близько 30 осіб. Вони приїхали організовано, на автобусі й розійшлися по всьому меморіалу, аби покласти квіти до могил загиблих солдатів у роки Другої Світової війни.

В основному в руках ветеранів квіти: бузок, гвоздики, тюльпани. Більшість із старших людей поставились із розумінням до прохання відмовитись від будь-якої символіки, аби не провокувати сутичок.

Відтак георгіївські стрічки можна помітити лише у кількох ветеранів. Також наразі на Пагорбі слави не було помічено жодної людини, яка б мала намір засвітитись із червоним прапором, інформує кореспондент «Львівського порталу».

Варто зазначити, що на самому Пагорбі слави, а також довкола нього перебуває велика кількість правоохоронців, зокрема тут є загін спеціального призначення «Грифон». Також громадський спокій оберігають добровольці від Самооборони Львівщини, вони у камуфляжних формах.

Окрім ветеранів на Пагорб слави приходить багато звичайних львів’ян, аби також вшанувати пам`ять загиблих вояків. Все відбувається спокійно й мирно».

Натомість інтернет-видання «Новий Погляд» інформує в повідомленні «У Львові, о 13.00, очікують на провокації»:

«Після того, як ветерани поклали квіти на Пагорбі Слави, міліція продовжує патрулювати його у посиленому режимі. За даними правоохоронців, орієнтовно о 13.00 сюди має прибути голова обласної організації антифашистського комітету Олександр Калинюк та голова ради ветеранів Тимофій Махоньок. 

Як повідомляють джерела «Погляду», у приватних розмовах Калинюк казав, що планує розгорнути на Пагорбі Слави червоний прапор». 

Натомість у повідомленні «У Львові Генконсул РФ не прийшов покладати квіти до монументу на Пагорбі Слави» інтернет-видання «Новий Погляд» інформує:

«Вперше за останні роки Генконсул РФ не прийшов покладати квіти до монументу на Пагорбі Слави у Львові. Про це повідомив кореспондент «Погляду». Однак вінок Генкосульство Російської Федерації прислало. 

У даний момент ситуація на Пагорбі Слави цілком контрольована, жодних провокацій немає.  На самому Пагорбі і навколо нього патрулює дуже багато міліціонерів, буквально кожні 50 метрів. 

Допомагають їм мобільні загони Самооборони. Люди приходять покласти квіти, очікується підхід колони ветеранів з боку Марсового поля». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів