Наразі тільки п’ятеро міліціонерів залишили Український дім (відеозапис, прямі трансляції)

02:22 26 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: iPress.ua

Заблоковані у ньому повстанцями силовики погодилися з вимогою вийти з нього, але цей процес призупинився.


Відео: 5 канал

Після чотиригодинного блокування в Українському домі бійців Внутршніх військ протестувальники начебто переконали їх залишити цю буділю. Як повідомляє вночі 26 січня кореспондент «Радіо Свобода», її вже залишили п’ятеро міліціонерів, яким люди скандували «Молодці!».

Натомість інші силовики все ще залишаються всередині. Таким чином процес відступу силовиків з Українського дому призупинився.

У ньому впродовж тривалого часу перебуває депутат Верховної Ради й комендант Майдану Андрій Парубій. Блокувальники вже починають хвилюватися через його долю.

Тим часом з боку стадіону «Динамо» й будинку уряду міліція увімкнула потужні прожектори. З якою метою це робиться - наразі незрозуміло.

Раніше очевидці розповіли «Радіо Свобода», що кількасот осіб у формі «Беркуту» перебувають біля своїх автобусів на Софійській площі. Але вони – ще без захисного обладнання і спецзасобів.

Людей на вулиці Грушевського і Європейській площі побільшало приблизно о 22:00, оскільки надійшли повідомлення про значну кількість силовиків в Українському домі – це в тилу у протестувальників, які спорудили барикади на вулиці Грушевського. Двері цієї будівлі мітингувальники спершу забарикадували мішками з піском, перед будівлею розлили воду, щоб унеможливити блискавичну атаку своїх позицій.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів