Наразі єдина кандидатура на посаду прем’єра – Яценюк

22:38 25 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Натомість позафракційний нардеп Петро Порошенко, за словами заступника голови фракції партії «УДАР» Віталія Ковальчука, «ніяк не прокоментував своє ставлення до цього».

Заступник голови фракції партії УДАР Віталій Ковальчук повідомив сьогодні, 25 лютого, що Арсеній Яценюк є єдиною кандидатурою на посаду прем’єр-міністра, яку обговорювали сьогодні на спільному засіданні нової більшості і Громадської ради Майдану. За словами Ковальчука, Громадська рада Майдану впливатиме на формування Кабінету міністрів, зокрема, зможе пропонувати свої кандидатури на посади міністрів, а також висловлювати неприйняття певних кандидатур.

Громадська рада Майдану має запропонувати Яценюкові свої кандидатури вже завтра, сказав Ковальчук.

Засідання у Верховній Раді тривало за зачиненими дверима з 6-ї години вечора. Пресу не пускали. У списку запрошених громадських діячів, який мала охорона парламенту, було 46 осіб надруковано і ще 6 дописано від руки. 

Про це повідомляє у вівторок «Радіо Свобода». Натомість «Інтерфакс-Україна» інформує:

На посаду прем'єра обговорюється кандидатура лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка. Про це заявив заступник парламентської фракції «УДАР» Віталій Ковальчук.

«На сьогодні обговорюється кандидатура Арсенія Яценюка», – сказав він після закінчення засідання. За словами Ковальчука, на засіданні підкреслювалося, що такою кандидатурою на посаду прем'єр-міністра може бути також і позафракційний народний депутат Петро Порошенко, але «він ніяк не прокоментував своє ставлення до цього».

Водночас, за словами Ковальчука, Яценюк в ході обговорення на спільному засіданні Ради Майдану та представників політичних партій не зняв свою кандидатуру з обговорення. На думку заступника голови фракції «УДАР», головне випробування для представників майбутнього уряду – це наведення порядку в Україні і стабілізація ситуації. За його словами, на засіданні обговорювалося питання, що вся політична еліта в Україні має пройти процедуру люстрації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів