Наймолодшому солдату зі Львівщини, який загинув учора на Донеччині, було лише 19 років

20:35 20 червня 2014 р.

Наймолодшому зі загиблих не так давно виповнилося 19 років. Солдат Микола Шайнога був родом зі села Дмитрів Радехівського району (Львівщина).

Наймолодшому зі загиблих не так давно виповнилося 19 років. Солдат Микола Шайнога був родом зі села Дмитрів Радехівського району (Львівщина).
Фото: «Комсомольская правда в Украине»

У бою під Ямполем пішли у вічність семеро військових із 24-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Північ».

Ольга Кухарук розповідає в публікації «Наймолодшому солдату, який загинув під Ямполем, було 19 років» у газеті «Комсомольская правда» в Украине»:

«Українська армія знову зазнала втрат. У бою на Донеччині загинуло семеро військових, які служили в 24-й окремій механізованій бригаді оперативного командування «Північ». 

Ця бригада дислокується в райцентрі Яворів (Львівська область). У тихому галицькому містечку місцеві жителі не можуть повірити в те, що трапилося.

– Ви впевнені, що Степана немає? – запитує нас із надією почути негативну відповідь друг загиблого Степана Воробця, Володимир Костецький. – Степан був командиром розвідувальної роти. Він із тих людей, яких називають справжніми патріотами. Жив із девізом «За життя – на смерть, з Україною – в серці». Був добрим і справедливим командиром і люблячим батьком.

Родом із Коломиї Івано-Франківської області, 27-річний Степан Воробець, давно переїхав до Яворова разом зі сім'єю. З дружиною Оксаною жили душа в душу, виховували двох синів, молодшому Денису– всього рік.

На Донеччині загинули і 37-річний командир механізованого батальйону Ігор Ляшенко, і 31-річний заступник командира взводу Андрій Повстюк. Обидва були родом з Хмельниччини. Вже давно влаштувалися в Яворові, разом з сім'ями. Сиротами залишилися троє дітей.

Наймолодшому зі загиблих не так давно виповнилося 19 років. Солдат Микола Шайнога був родом зі села Дмитрів Радехівського району (Львівщина).

– Батьки просто почорніли від горя, – говорить односелець загиблого Андрій. – У Колі сестричка молодша залишилася, років п'ять їй. Вона душі не чула в браті й зараз увесь час запитує про нього. Коля був веселим хлопцем, любив футбол. Не можу повірити, що скоро буду ховати свого друга.

Не вірять у смерть земляка й у селі Семирівка Яворівського району, звідки родом був загиблий 21-річний старший солдат Юрій Прихід.

– Я про трагедію дізнався з Інтернету, відразу ж набрав Юру – телефон відключений, – розповів «Комсомольськой правде» в Україне» друг загиблого Віктор. – Великодушний, добрий, веселий, друзів мав багато – таким був Юра. Батьки – роботяги, у нього ще сестра молодша залишилася. Знаю, що він повістку отримав, от і пішов, не роздумуючи, захищати свою країну.

Боротися за мир в країні на Донеччину вирушили й солдати Віктор Сівак та Віктор Семчук. Обидва хлопці, 22 і 23 років, дружили.

Віктор Сівак планував своє майбутнє пов'язати з армією. Про те ж мріяв і його друг Віктор Семчук.

– Він із дитинства знав, що буде військовим, – розповів подруга загиблого Іванна. – Навчався у військово-спортивному ліцеї, після чого закінчив Тернопільський економічний університет. З дівчиною зустрічався. Дівчата тягнулися до нього, бо Вітя був із тих хлопців, з якими не страшно. Серйозний, надійний, вірний. Таким я запам'ятаю Вітю.

Поки що невідомо те, коли тіла загиблих відправлять на їх малу батьківщину. Також не називають і дати похорону».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів