Найманцям на Донбасі перестали платити за терор – годуються винятково «з дороги», – «ІС»

10:20 16 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «За словами самих терористів, їм перестали виплачувати «зарплату», годуються винятково «з дороги».

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 16 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«З початку дії «режиму припинення вогню» (00:00 15 лютого) до середини вчорашнього дня російсько-терористичні війська неодноразово грубо порушували домовленості шляхом проведення обстрілів позицій українських військ і цивільних об'єктів. З початку «перемир'я» перший удар був проведений терористами вночі 15 лютого з позицій з району Стаханова (вогонь відкрила гаубична батарея бойовиків).

Зі середини вчорашнього дня противник, окрім обстрілу з практично всіх видів озброєнь, також здійснив неодноразові спроби відновлення наступальних дій. Українські війська відкривають винятково у відповідь вогонь.

При цьому найбільш складна ситуація зафіксована на Дебальцевському плацдармі. Зокрема, зафіксовано кілька атак позицій українських військ в районі Чорнухиного.

У районі Новогригорівки формування противника спробували оточити два блокпости українських військ. При цьому танк терористів підірвався на міні (був добитий з гранатомета), також у ході відбиття атаки українськими військамиБМП бойовиків була вражена ПТУРом (екіпаж знищений).

Одночасно бойовики і підрозділи ЗС РФ активно завдавали ударів зі ствольної артилерії і РСЗВ по українським військам в районі Дебальцевого. Основна частина ударів з РСЗВ завдавалася з вогневих позицій з району Ломоватки. Періодично вогонь вівся інтенсивніше, аніж до «перемир'я».

Також вогонь по позиціях українських військ в районі Дебальцевого завдавався з вогневих позицій артилерії в районі Шахтарська (12 одиниць ствольної артилерії і шість установок РСЗВ). З боку траси Сніжне-Донецьк були виставлені тимчасові пости бойовиків, при цьому було перекрито рух цивільного транспорту в районі розміщення артилерійських позицій російсько-терористичних військ (з метою недопущення фото- і відеозйомки ведення обстрілу).

Одночасно противник провів перегрупування своїх сил. У район Горлівки перекинуті дві батальйонні тактичні групи російсько-терористичних військ, посилені окремої бронегрупи (в цілому близько 900 чоловік, 25 танків, 32 ББМ, до 20 одиниць автотранспорту, дві мінометні батареї, 2 батареї ствольної артилерії, по шість гаубиць Д-30 і протитанкових гармат МТ-12).

Численні обстріли позицій українських військ упродовжостанньої доби також зафіксовані на Донецькому й Луганському напрямках. Обстріли велися зі стрілецької зброї, мінометів, танків, ствольної артилерії і РСЗВ.

Упродовж минулих вихідних відзначалися спроби атаки противника в районі Мар'їнки. 

Групу противника, яка атакувала, зупинили фланговим вогнем українські війська, й вона була змушена відійти на вихідний рубіж.

На Маріупольському напрямку українська артилерійська група напередодні (до 00:00 15 лютого) неодноразово завдавала ударів по формуваннях російсько-терористичних військ, які намагалися контратакувати в районі Широкіного з боку Безименного. З настанням «режиму припинення вогню» українська артилерія припинила завдання ударів, чим скористався противник, намагаючись наносити удари по виявленим позиціях. Одночасно противник почав підведення бронетехніки до «переднього краю».

У Горлівці в будівлі місцевого УМВС прогримів вибух. Кілька бойовиків отримали поранення. За попередніми даними, причина вибуху – неакуратне поводження з гранатою РГД-5.

Із Донецька убік кордону з РФ через Сніжне відзначено переміщення незвичайного конвою у складі семи джипів, один БТР-80, 12 броньованих автобусів зі затемненими стеклами, шести критих «Уралів» та відкритого пікапа з великокаліберним кулеметом в кузові. Колона переміщалася на великій швидкості, не зупиняючись на блок-постах.

Відзначається зростання мародерства на блок-постах бойовиків «ДНР», що почали практикувати відкритий грабіж цивільних осіб. За словами самих терористів, їм перестали виплачувати «зарплату», годуються винятково «з дороги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів