Найактивніше голосують Львів і Сихів, – спостерігачка

14:27 21 липня 2019 р.

Фото до новини

Найактивніше голосують Львів, а у Львові – Сихів. Так, у Сихові вже проголосували понад 16 відсотків виборців. Менш активними є явка у області.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 21 липня, під час відеомарафону «Львівщина обирає парламент», який відбувся у Львівському пресклубі, повідомила довготермінова спостерігачка ГМ «ОПОРА» Анжеліка Зозуля. 

Водночас спостерігачка «Опори» констатує, що вибори проходять доволі спокійно, на відміну від передвиборчої кампанії та «дня тиші». 

- Щодо порушень, то вони традиційні – видачі бюлетені без паспортів. У деяких випадках зафіксували видачу більшої кількості бюлетенів одній особі. Крім того, традиційно, в сільських виборчих округах, на дільниці перебувають сторонні особи. А саме – священики, які окроплюють свяченою водою дільницю, урни, кабінки та членів комісії. Ще ми зафіксували сторонніх осіб, які називають себе спостерігачами, проте не мають відповідних документів, які підтверджують це, - перелічує Анжеліка Зозуля порушення, які є на Львівщині. 

За її словами, Львівщина – доволі спокійний регіон під час виборів.

- Ми тут не спостерігаємо масових вкидань бюлетенів, зберігання бюлетенів у баняках, а не в сейфах та інше, - зазначила вона. 

Голова Львівської міської партійної організації ВО «Батьківщина» Наталія Тимчій зазначила, що найгірше у Львові голосують мешканці 117 виборчого округу.

- Тут проголосували всього 11,4 відсотки виборців. Але якщо проаналізувати, то у Франківському районі явка – висока, а в Галицькому – низька. Але це один округ. І разом воно дає невеликий відсоток, - зазначила вона. 

Наталія Тимчій також зазначила, що на деякі виборчі дільниці не з’явилися члени комісії, представники партій «Слуга народу» та «Голос», що ускладнило роботу виборчої комісії.  

- Є проблема з незабраною політичною агітацією. До прикладу, в Рудно на стовпах коло входу до виборчої дільниці висять агітаційні плакати від партій «Свобода» та «ЄС». Також ми зафіксували незаконну агітацію біля дільниць у Франківському та Галицькому районі. А на дільницю у Шевченківському районі прийшов спостерігач, який відмовився зареєструватися, натомість вимагав, аби виборцям надали можливість проголосувати не з паспортами, а з іншими документами, - перерахувала порушення голова Львівської міської партійної організації ВО «Батьківщина». 

Довідка

Мета проекту Львівського пресклубу  “Інтерактивні відеодебати, відеодискусії і відеомарафон суб'єктів виборчого процесу з дотриманням гендерного паритету” - інформування мешканців і журналістів Львівщини та України про кандидатів у депутати Верховної Ради. Забезпечення комунікацій між виборцями, ЗМІ, експертами і кандидатами в народні депутати та їхніми командами для усвідомленого, якісного вибору нового парламенту. Підвищення рівня прозорості виборчого процесу та активізації і поліпшення діяльності ЗМІ. Паритетне представлення жінок-кандидаток для формування нового парламенту з дотриманням 30% квоти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів