На вулиці Грушевського в Києві знайдено сотні гільз від бойових патронів

12:27 17 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Польський журналіст Пьотр Андрусечко (на світлині) стверджує, що натрапив на них на місці дислокації силовиків.

16 грудня під час прибирання барикад на вулиці Грушевського в Києві журналісти знайшли на місці дислокації силовиків гільзи від патронів до рушниць 12-го калібру. Про це польський журналіст Пьотр Андрусечко, який піднявся на урядовий пагорб і побував за укріпленнями «Беркута», написав у виданні «Nowa Europa Wschodnia».

Там журналісти побачили, за його словами, «сотні, якщо не тисячі» гільз від боєприпасів польського, німецького, американського та чеського виробництва до рушниць 12-го калібру. Зокрема вони, як повідомив Андрусечко, натрапили на чотири типи патронів іноземного виробництва, які відрізнялися за кольором.

Червоні гільзи від набоїв виробництва французької компанії «Spartan», помаранчеві – чеської фірми «Sellier&Bellot», білі – без розпізнавальних написів, але журналісти зі США визначили, що вони – американського виробництва, а сині – польської фірми «FAM Pionki». Андрусечко пише також: «На сайті FAM Pionki серед моделей боєприпасів, сині патрони знаходяться у розділі «Спеціальні боєприпаси – бойові патрони», позначені символом LFT – 6.8 (12-й калібр). У патроні є 12 свинцевих дробинок». 

Журналіст також нагадує, що міністерство внутрішніх справ України неодноразово заперечувало використання бойових набоїв бійцями «Беркуту» або внутрішніх військ.

Як інформував «Щоденний Львів», «беркутівці» стріляли по майданівцях бойовими патронами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів