На українсько-польському кордоні проектують пункт пропуску, який відкриє найкоротший шлях до Відня

15:57 11 вересня 2014 р.

Фото до новини

На українсько-польському кордоні почали проектування пункту пропуску Нижанковичі -Марковіца, на якому відбуватиметься спільний українсько-польський контроль громадян.

Про це сьогодні, 11 вересня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив Андрій Тодощук, начальник відділу організації митного контролю Львівської митниці. Він додав, що за часів Австо-Угорщини саме у цьому керунку львів’яни вирушали на вихідні до Відня, бо це був найкоротший шлях до тодішньої столиці імперії.

До кінця року закінчать проектні роботи нового пункту пропуску і за два рокм мають його збудувати, повідомив митник. Сьогодні на українсько-польському кордоні працює 3 пункти пропуску, де відбувається спільний контроль. Догляд громадян тут відбувається вдвічі швидше, ніж на традиційних пунктах пропуску.
 
Але, за словами Андрія Тодощука, Україна все одно не дотягує до європейських стандартів за кількістю пунктів перетину кордону. На українсько-польському кордоні вони розташовані кожні 45 кілометрів, тоді як між Польщею і Німеччиною, коли перша увійшла в ЄС, пункти пропуску  були кожні 25 кілометрів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів