На сході України в основному воюють десантники, – військовий журналіст

11:26 11 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

За інформацією Руслана Ярмолюка, «Альфа» використовується тільки під час штурму.


Відео: ТСН

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» розповідає сьогодні, 11 червня, в сюжеті «На Сході краще воюють десантники, а Нацгвардія відступає у прямих зіткненнях, – військовий журналіст»:

«Краще за всіх у бою тримаються ті підрозділи, які налагодили повну комунікацію між військовими та Нацгвардією. На буремному Сході України воюють в основному десантники, спецпризначенців небагато, а у бійців Нацгвардії є «нюанси». Про це під час онлайн-конференції сказав військовий кореспондент «ТСН» Руслан Ярмолюк, відповідаючи на питання про підготовку Нацгвардії.

«Наприклад, другий батальон Нацгвардії підготовлений краще, ніж перший. Але коли іде пряме зіткнення, то, як показує досвід, перша Нацгвардія починає відступати. Тобто десантники лишаються на позиціях самі з альфівцями, фактично без прикриття. Тобто приклади є, але я не хочу казати про те, що Нацгвардія погано підготовлена», – зауважив журналіст.

Ярмолюк додав, що Внутрішні війська воюють гарно, а до Нацгвардії все ж таки є питання. Але не до всієї, а до окремих підрозділів, особливо на передовій.

«Якщо є пости, де немає повної комунікації Нацгвардії і військових, то воювати дуже важко. Тому ротні командири, військові, яким вдається замкнути на собі керування, фактично, це герої. І такі блокпости, і такі підрозділи воюють найкраще», – наголосив журналіст.

Що ж до спецпризначенців, то їх, на думку Ярмолюка, на Сході воює близько 30% від усіх силовиків. «Альфа» використовується тільки під час штурму. В основному воюють фактично десантники», – розповів журналіст.

Крім того, він розповів, що ефективно працюють сапери: «За кілька днів зняли кілька закладок, фугасів на основних дорогах. Тобто іде наша колона, і є 90%, що її можуть підірвати».

Як повідомлялося раніше, Ярмолюк також наголосив, що криміналітет на Сході не дасть припинити бойові дії. На його думку, у «гарячих точках» Донбасу та Луганщини припинити вогонь до кінця тижня неможливо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів