На Сході України проглядають проблиски виходу зі ситуації, – експерт

23:04 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Такого висновку дійшов за підсумками 7 квітня керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор «Інформаційного опору» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук (на світлині) розпочав коментувати підсумки 7 квітня на сайті групи «Інформаційний опір» уже традиційно для нього – «з поганого:

1. Сепаратизм.

Ця тварюка знову підняла голову на сході країни. На радість кремлівським мешканцям.

На превеликий жаль, наші силовики за минулу добу не змогли реалізувати варіант, до якого були передумови: невпевнених – умовляти, несамовитих – нейтралізовувати. Зараз впоратися з сепаратистами в Донецьку, Харкові та Луганську буде набагато складніше.

До слова, у Донецьку сепаратисти, які захопили будівлю СБУ, дуже скоро зголодніли і пішли на найближчий базарчик поживитися чим Бог пошле, погрожуючи зброєю торговцям. У той же час, за нашими даними, їм доведено наступне: у разі штурму захоплених будівель відразу кидати цю саму зброю.

Хоч пізно: в РНБОУ в діях сепаратистів вже угледіли «ознаки тероризму». А це зовсім інший балет.

2. У Криму російський окупант застрелив нашого майора.

Росіяни підняли вереск: мовляв, український військовослужбовець був п’яний і сам накинувся на нешкідливих російських «солдатушек» на КПП частини. А вони, ясна річ, захищалися.

Це відверта і цинічна брехня. Виходить, майор без зброї накинувся на до зубів озброєних російських солдатів на КПП, потім вони, «захищаючись», чомусь бігли за ним, щоб його вбити в його ж кімнаті у гуртожитку.

Наскрізь брехливі кровожерливі виродки. Як і їхній головнокомандувач Путін.

3. Сьогодні в ЗМІ прозвучало: направляють і фінансують сепаратистів люди олігарха Ріната Ахметова і лідера фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова.

Тішить не те, що розкрилося «звідки вуха ростуть» (наче хтось у цьому сумнівався). Тішить те, що про це стали говорити відкрито. Адже доти, поки не взяти за зябра велику рибу – дрібнота не заспокоїться.

До слова, Єфремов сьогодні видав перл із приводу захоплень органів влади сепаратистами: «Помилкою буде вважати це провокацією якоїсь сторони. Це думка багатьох людей і вони хочуть цю думку відстоювати».

Мені здається, ці слова варто внести в протокол. Особливо зворушливо вони звучать на тлі зловлених сьогодні силами СБУ російського розвідника, який координував сепаратистів на Луганщині.

Скажу чесно: у мене особисто практично до всіх наших політиків довіри – як у бика до директора м’ясокомбінату. Але «Партія регіонів» – це щось особливе.

Якщо хтось побачив там найменший натяк на турботу про інтереси України, будьте ласкаві – повідомте. Шалено цікаво це бачити.

4. Сьогодні ввечері в Севастопольській бухті мережею групи «Інформаційний Опір» були ідентифіковані готові до завантаження вісім російських кораблів (головним чином – десантних).

Особовий склад і озброєння поки що не завантажуються. Але ми б уважніше поставилися до можливої висадки російського десанту з моря в Херсонській та Одеській областях.

Варіант досить малоймовірний. Але врахуємо, що у сепаратистів не виходить розгойдати південь України. Тому невідомо те, як діятиме Росія в цих регіонах у разі, якщо авантюра на Донбасі, не дай Бог, все ж у неї вдасться.

З хорошого:

1. Хоч правоохоронці й допустили захоплення органів влади в східних областях, зі скрипом ситуація починається вирівнюватися. Де миттям, де катанням – принаймні, починають виднітися проблиски виходу із ситуації.

Для координації діяльності силових структур уряд направив до Харкова міністра внутрішніх справ Авакова, до Донецька – першого віце-прем’єр-міністра Ярему, в Луганськ – секретаря РНБО Парубія і главу СБУ Наливайченка. Що вони там створять – подивимося. Але робота таких чиновників на місцях – це вже великий плюс.

Окрім того, за словами в.о. Президента України Турчинова, завтра Верховна Рада України одним з перших питань розгляне закон про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм. Про це я говорю не перший тиждень – давно пора!

2. Тішить те, що в найгарячішій точці – Донецьку – міськрада послала сепаратистів з їхньою недоробленою «Донецької республікою» подалі.

Донецькі депутати дали чітко зрозуміти, що жителі регіону в ці ігри не грають. Це – забави для «туристів Путіна», що приїхали в Україну і жменьки бажаючих заробити місцевих дебілів.

3. Сепаратисти у Миколаєві сьогодні викликали сміх упереміш з жалістю.

Близько 30 осіб підійшли до Миколаївської облдержадміністрації. Як написали місцеві ЗМІ – «з метою проникнути всередину будівлі». Жменька цих, хай вибачать мене дами, мудил із георгіївськими стрічками вельми амбіційно скандували «Один за всіх і всі за одного».

Але швидко зрозумівши, що правоохоронців, які оточили будівлю, можна «на шару» відхопити першокласних «люлей», вони різко змінили риторику. Почали кричати «Міліція з народом!». Міліція зглянулася й не стала ображати непереможних російських витязів.

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Донецьку розпочалася антитерористична операція: спеціальний підрозділ СБУ звільнив будівлю СБУ – про це повідомили в понеділок керівник Адміністрації Президента Сергій Пашинський і заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів