На сході України не буде автономій, – МЗС

13:48 9 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Партнери України по «нормандському формату» підтримують вимогу українських дипломатів до Росії щодо виведення нею військ та надання можливості Україні відновити суверенітет над тимчасово окупованими територіями.

Про це заявив у «Twitter» політичний директор МЗС України Олексій Макеєв, який також зазначив: «Ідеться про місцеві вибори. Ніяких президентів, ніяких автономій ніхто вибирати там не дозволить, тому що Україна є унітарною державою. Тому вимога дипломатів до Російської Федерації, яку підтримують також наші партнери по «нормандському формату» – це вивести збройні сили і дати можливість Україні відновити суверенітет над сьогодні окупованою територією».

Олексій Макеєв запевнив, що з «формули Штайнмаєра» не починаються переговори, вона передбачає тільки вирішення питання, коли набере чинності закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі. Політичний директор МЗС України пояснив: «Усе, про що каже «формула Штайнмаєра», – це про те, як може набрати чинності закон про особливості місцевого самоврядування. Наголошую, ніякої автономії там немає, тільки місцеве самоврядування».

«За «формулою Штайнмаєра» такий закон набере чинності в день проведення на нині окупованих територіях Донбасу виборів, які мають бути демократичними і відповідати стандартам ОБСЄ. Ці вибори будуть визнані демократичними тільки тоді, коли спостерігачі ОБСЄ побачать, що «на виборчих дільницях немає урків з автоматами, що поряд з виборчими дільницями немає танків, що будь-який громадянин України, який проживає на цій території, може прийти і проголосувати, у тому числі 1,5 млн. тимчасово переміщених осіб», – зазначив також Олексій Макеєв.

«Українські ЗМІ повинні будуть мати змогу висвітлювати виборчий процес, українська ЦВК проводитиме ці вибори, і будь-який громадянин України зможе балотуватися, будь-яка українська політична партія зможе висувати свої кандидатури», – повідомив також політичний директор МЗС України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів