На сході України гинули вчора тільки російські окупанти, – АП (відео, оновлено)

14:00 17 серпня 2016 р.

Фото до новини

Речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив у середу: «За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських воїнів не було, восьмеро наших бійців було поранено».

Про це повідомили сьогодні, 16 серпня,  на сайті інтернет-видання «Українська правда». Натомість у Головному управлінні розвідки Міноборони України опублікували в середу прес-реліз «Обстановка в районі проведення АТО станом на 17 серпня», в якому розповіли:

«Противник активізував ведення вогню із застосуванням ствольної артилерії. Основні зусилля противника зосереджувались на підтриманні боєготовності військ (сил), ротації та посиленні передових підрозділів, поповненні запасів боєприпасів.

На Донецькому напрямку здійснено поповнення боєкомплекту передових підрозділів 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ: 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) у районі Ясинуватої та 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк) – на ділянці Старомихайлівка, Олександрівка. З метою посилення вогневих можливостей підрозділів 100 омсбр, які діють на напрямках Піски, Мар’їнка, з території РФ доставлено партію реактивних піхотних вогнеметів «Шмель» та боєприпасів до них. Під керівництвом інструкторів ЗС РФ заплановано проведення зборів з особовим складом з’єднання для отримання навичок використання зазначеного озброєння.

На Маріупольському напрямку проведено в районах населених пунктів Октябр і Заїченко ротацію підрозділів 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК ЗС РФ. З метою проведення поточного ремонту відмічено переміщення на територію РФ двох бойових машин 122-міліметрових РСЗВ «Град».

На Слов’янському напрямку заплановано переміщення підрозділів 2 мотострілецького батальйону 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ у напрямку Логвинового: з району Вуглегірська – мінометної батареї; з полігону «Новопавлівський» – мотострілецької роти. Відмічено діяльність диверсійно-розвідувальних груп на напрямках Красногорівки, Мар’їнки, Новотроїцького. 

Зафіксовано чергові факти постачання боєприпасів та пально-мастильних матеріалів з території РФ до міста Ровеньки – 15 цистерн з пально-мастильними матеріалами (750 тонн); до Довжанського – 10 вагонів з боєприпасами. Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність мінометів, танків, артилерійських систем калібром понад 100 мм, САУ та 122-міліметрових РСЗВ «Град» у районах Станиці Луганської, Алмазної, Мінерального, Макіївки, Донецька, Молодецького та Роздольного.

Упродовж доби підтверджені втрати противника скали четверо загиблих та п’ятеро поранених військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК ЗС РФ, а також 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го АК ЗС РФ.

Зростання масового невдоволення військовослужбовців від тривалого перебування на передових позиціях під постійним примусом з боку командного складу до ведення обстрілів сил АТО та диверсійно-розвідувальних дій, змусило російське окупаційне командування в екстреному порядку видати частину грошового забезпечення, що призвело до різкого зниження спроможності виконувати бойові завдання з огляду на надмірне вживання спиртних напоїв і збільшення з цієї причини надзвичайних подій та конфліктів у тому числі – на етнічному підґрунті.

14-16 серпня в результаті конфлікту на етнічному підґрунті командир взводу 1-го мотострілецького батальйону 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го АК ЗС РФ громадянин Росії Едуард Володимирович Цховребов (мешканець Владикавказа), перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, завдав важких ножових поранень одному із своїх підлеглих.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, яку спричинив п’яний військовий водій, загинув військовослужбовець 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК ЗС РФ Сергій Юрійович Савенко, а ще двоє отримали важкі травми (Роман Олексійович Бєлих та Олексій Володимирович Ільїн);

під час масової пиятики, військовослужбовці 9-го окремого мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК ЗС РФ намагались самостійно запускати безпілотні літальні апарати для власної втіхи (організували «гурток авіаційного моделювання»), що спричинило конфлікт з військовослужбовцями окремої роти БПЛА (Донецьк) 1-го АК. Зазначена надзвичайна подія змусила командира окремої роти БПЛА навмисно вивести з ладу літальні апарати та повернутись до місця постійної дислокації для «ремонту техніки».

Під впливом надмірно випитого спиртного, військовослужбовці 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК ЗС РФ відмовились виконувати розпорядження командування про перехід на казармене положення. Під час придушення стихійного бунту комендатурою Луганська важкі травми отримали новоприбулі військовослужбовці: Артем Юрійович Горбачов (1987 року народження), Микита Андрійович Сухаревський (1997 року народження), Олексій Вікторович Оніщенко (1984 року народження), Роман Вікторович Шевченко (1996 року народження)».

Про це повідомили сьогодні, 17 серпня, на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів