На рукавах російських військовослужбовців – розпізнавальні знаки «миротворчих сил», – Міноборони

16:45 16 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ruskombat.info

Про це повідомив у п’ятницю керівник МОУ, генерал-полковник Михайло Коваль.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України розповідає сьогодні, 16 травня, в повідомленні «На будь-яку авантюру ми відповімо адекватно. Збройні Сили України до цього готові»:

«На цьому наголосив сьогодні, 16 травня, виконувач обов’язків Міністра оборони України, генерал-полковник Михайло Коваль. Під час виїзного засідання Кабінету Міністрів України у Вінниці представники засобів масової інформації поцікавилися думкою очільника оборонного відомства стосовно можливості введення в Україну так званих «миротворчих» підрозділів Російської Федерації і готовності Збройних Сил до відбиття агресії.

– Дійсно, ми маємо інформацію, що деякі військовослужбовці збройних сил Російської Федерації мають на рукавах пов’язки з абревіатурою «МС», що означає «миротворчі сили». Проте для того, щоб будь-яка країна розпочала миротворчу операцію, потрібен відповідний мандат ООН. У Росії, звісно ж, такого документу немає і бути не може, – підкреслив генерал-полковник Михайло Коваль.

Виконувач обов’язків Міністра оборони України запевнив журналістів, що на будь-яку авантюру армія готова відповісти адекватно. Збройні Сили України мають для цього достатню кількість озброєння та військової техніки і добре підготовлених військових професіоналів, патріотів своєї Батьківщини.

– Певною мірою ми мали проблеми із недостатньою кількістю засобів індивідуального захисту, організацією належного побуту та відпочинку військових, не вистачало бронежилетів, куленепробивних шоломів, розгрузок, спальних мішків тощо. Зараз ці проблеми в оперативному порядку вирішуються, війська поступово забезпечуються усім необхідним майном, – наголосив генерал-полковник Михайло Коваль.

Керівник вітчизняного оборонного відомства додав, що кожна копійка, яка надійшла на банківські рахунки в рамках акції «Підтримай Українську армію», буде витрачена прозоро і за призначенням».

Як повідомляв «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук попередив сьогодні, 16 травня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», російські війська, які знаходяться у 100-кілометровій зоні від держкордону з Україною, підтягуються до кордону навпроти Луганській області. За нашими даними, командири російських частин отримали вказівку перебувати в готовності до проведення миротворчої операції» на території України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів