На президентських виборах у Словаччині переміг соратник Віктора Орбана

18:00 7 квітня 2024 р.

Фото до новини

Петер Пеллеґріні, соратник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, переміг на суботніх (6 квітня) президентських виборах у Словаччині завдяки голосам угорської меншини.

Так прокоментували перемогу Петера Пеллеґріні в неділю угорські ЗМІ. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

«Перемога Пеллеґріні частково заслуга угорців, які проживають у Словаччині», — пише сайт Index. За даними перепису 2021 року, у країні переважно в її південній частині, проживає понад 420 тисяч етнічних угорців, що становить приблизно 8 відсотків словацького суспільства.

Портал наголошує, що уряд Роберта Фіцо «матиме союзника на чолі держави, який допоможе досягти цілей».

Перед осінніми парламентськими виборами в Словаччині Орбан відкрито підтримував партію Фіцо (Smer). Він продемонстрував таку ж підтримку Пеллеґріні, прийнявши його в Будапешті в середині березня та назвавши його «старим другом».

Як пише опозиційна щоденна газета «Nepszava», уряд Орбана знову втрутився у вибори в Словаччині. Кандидат від угорської меншини в президенти Словаччини підтримав Пеллеґріні перед другим туром, а угорський громадський канал М1 кілька разів повторював його півгодинне інтерв’ю під час виборчої кампанії, - нагадує «Nepszava».

Проурядовий щоденник «Magyar Nemzet» і веб-сайт Origo наголошують на словах Пеллеґріні про те, що він «не веде країну до війни» і «буде тримати Словаччину на боці миру», що узгоджується з наративом уряду в Будапешті щодо російського вторгнення в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів