Кількасот львів'ян закликали на мітингу Надію Савченко: «Ти потрібна живою!» (відео)

15:34 1 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Кількасот людей прийшли в неділю під будівлю Львівської міської ради на мітинг на підтримку української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, організований жіночими громадськими організаціями міста.


Відео: «5 канал»

«У Львові пройшов мітинг на підтримку Надії Савченко», – повідомила в неділю інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна», конкретизуючи при цьому:

«Кількасот людей прийшли в неділю під будівлю Львівської міської ради на мітинг на підтримку української льотчиці, народного депутата Надії Савченко, організований жіночими громадськими організаціями міста. Учасники мітингу тримали в руках плакати з гаслами «Ти потрібна живою!», «Свободу Надії Савченко!», «Надія, твоя життя безцінне, що не голодуй!» та іншими.

Присутній на мітингу міський голова Львова Андрій Садовий висловив сподівання: «Сьогодні весь світ разом з Надією Савченко. Я переконаний, що незабаром вона буде на волі і буде надихати нас. Ніщо не може перемогти сильну українську жінку. У той же час, кожен з нас повинен робити все можливе і неможливе, щоб Надія була з нами».

Як повідомлялося, Надія Савченко брала участь у подіях на сході України у складі українського добровольчого батальйону «Айдар». 8 липня 2014 стало відомо, що вона перебуває в РФ в воронезькому слідчому ізоляторі.

24 вересня її етапували в СІЗО в Москві. Льотчиця звинувачується в пособництві у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом.

Надія Савченко не визнає вину за пред'явленими їй звинуваченнями і заявляє, що її викрали з України. 27 жовтня Басманний суд Москви ухвалив рішення про продовження терміну утримання її під вартою до 13 лютого 2015 року.

На засіданні 7 листопада суд припинив провадження за скаргою захисту Н.Савченко на дії слідства. Надія Савченко в жовтні 2014 була обрана депутатом Верховної Ради України, а потім включена в українську делегацію в ПАРЄ.

29 січня стало відомо, що стосовно Надії Савченко порушено кримінальну справу про незаконне перетинання кордону. Народний депутат на знак протесту голодує з 12 грудня 2014 року.

20 лютого сестра льотчиці Віра Савченко повідомила, що Надія Савченко повністю відмовилася від будь-яких процедур, що підтримують життєдіяльність організму. За її словами, Надії «постійно холодно», у неї низька температура тіла, а маса її тіла за час голодування зменшилася на 26%».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів