На Львівщині з вдячністю зустрічали бійців зенітно-ракетного дивізіону 24-ї Залізної механізованої бригади

12:56 12 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.com.ua

Гасло «Львів вітає Героїв!» оформила для зустрічі відпусників біженка з Криму, яка знайшла прихисток у квартирі одного зі «залізняків».

У місті Яворові Львівської області під марші військового духового оркестру виходили з автобуса на головному плацу 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького вчора, 11 вересня, ввечері бійці зенітно-ракетного дивізіону, які воювали в зоні АТО з першого дня війни – без ротації.

Люди зенітникам Залізної бригади скандували: «Герої!»; сотні мобілізованих в лави військовослужбовців, що готуються до захисту держави, влаштували овації; дружини, матері, діти обіймали своїх рідних, плачучи від щастя; священики відправляли подячний молебень.

На зустріч бійців зенітно-ракетного дивізіону приїхала зі Львова делегація батьків, знайомих і просто патріотично налаштованих людей з синьо-жовтими стягами, квітами та гаслом: «Львів вітає Героїв!».

«Цей плакат оформила біженка з Криму: ми з твоїм татом її приютили в нашій квартирі», – сповістила своєму синові-зенітнику, якого не бачила ще з березня, мама зі Львова.

Троє священиків, очолюваних настоятелем храму Покрови Пресвятої Богородиці 53-го військового містечка Яворова, отцем-капеланом Володимиром Шидловським відправили подячний молебень.

Зенітники Залізної бригади, які з перших днів цієї страшної війни виявляли дива мужності, завдаючи нещадного опору сепаратистам та російським найманцям, мовчки спостерігали за цією помпезно щирою зустріччю їх краянами.

За словами одного з бійців, він спочатку не думав, що Міноборони змилосердиться для нього та бойових побратимів на бодай коротеньку відпустку, а відтак, уже їдучи додому, навіть уявити собі не міг таку поважну зустріч.

Вояки на розповіді про війну не були охочі, та й розпитувати їх про те пекло в таку хвилюючу хвилину було б недоречно. Лише дружина командира, вказавши на 19-річного контрактника, розповіла журналістові, як він під час першого ж страшного бою сміливо рятував поранених.

«Коли у 19-літнього вояки за контрактом мій чоловік, кадровий офіцер, поцікавився, де навчався так майстерно надавати першу медичну допомогу, хлопець відповів, що його мама – медик, брала з собою на роботу… Мій чоловік сьогодні у відпустку не приїхав, він залишився на Сході з рештою бійців, яких, сказав у телефонній розмові, не покине», – зазначила дружина командира зенітно-ракетного дивізіону Залізної бригади.

Звернувшись до зенітників з привітальним словом, отець-капелан Володимир Шидловський найперше вклонився військовослужбовцям за вірність присязі народові України, за мужність та професійність. Коротко розповів, як удома рідні та вся громада щоденно, починаючи з березня, молилися за них та мир в Україні, як жінки добивалися відпустки для «залізняків».

«Знаємо про вашу незламність, про виявлені вами дива мужності на цій страшній війні, про бойову дружбу та взаємовиручку, підтримку – від комбрига Олександра Павлюка, якого ви кличете: «Батя», а люди на Львівщині вже давно охрестили «народним генералом», – мовив отець-капелан.

Почувши прізвище – Павлюк, увесь плац Залізної бригади вибухнув оплесками та скандуваннями: «Батя – Герой!».

Перед тим, як розійтися по домівках, бійці Залізної бригади хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих бойових побратимів та дружно заспівали Державний гімн України під акомпанемент військового оркестру.

У коментарі власкорові «IA ZIK» офіцер 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, майор Ігор Циганок зазначив, що на зенітниках відпуски для «залізняків» не закінчаться.

«В обід приїхали потягом артилеристи, у п’ятницю прибуде ще близько 30 бійців. Усі «залізняки», що воюють в зоні АТО, відпустки матимуть – лише почергово. Бо ворог, самі знаєте, не спить», – наголосив майор ЗСУ.

Нагадаємо, що у ніч на середу, 10 вересня, в місце постійної дислокації 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького – місто Яворів Львівської області повернулося декілька сотень бійців першого батальйону, які воювали в зоні АТО з перших днів війни – без ротації.

А вже ввечері 10 вересня в Яворів, в «залізку» прибув командир цього найкращого в Сухопутних військах України з’єднання, полковник Олександр Павлюк («Батя») з близько півсотні офіцерів та контрактників першого батальйону, які мужньо воюють в зоні АТО з перших днів війни – без ротації. Люди устеляли квітами дорогу захисникам Вітчизни під КПП Залізної бригади.

Про це повідомляється сьогодні, 12 вересня, на сайті Західної інформаційної корпорації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів