На Львівщині визначили місця для розміщення передвиборної агітації. Перелік

10:02 17 вересня 2020 р.

Фото до новини

Міські, сільські та селищні ради на Львівщині затвердили перелік місць для розміщення передвиборної агітації під час проведення місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня.

 Про це інформує ГМ "Опора", пише DailyLviv.

За її повідомленням, у містах Золочів та Сколе таких відповідних рішень знайти не вдалося.

ОПОРА оглянула низку місць для розміщення агітації. Переважно на дошках та стендах є комерційна реклама.

Згідно з розпорядження міського голови Львова (№ 313 від 12 серпня 2020 року), найбільше місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації визначено у Франківському (56), Сихівському (38) та Шевченківському (35) районах, оскільки вони є найбільшими за площею у місті. У Личаківському районі є 27 місць для агітації, у Залізничному - 25, а в Галицькому - 16.

У місті Буську (Золочівський район) розміщувати матеріали передвиборної агітації можна на дошках оголошень на площі Ринок, Звитяг, 900-річчя Буська, вулицях Петрушевича 51, Будівельників 3 та Львівській 75. Також у розпорядженні міського голови Буська вказано, що агітаційні намети можна ставити на площах Звитяг та Ринок.

Намети площею до 4 квадратних метрів у місті Броди (Золочівський район) можна розміщувати на площі Ринок, Майдані Свободи. Пересувні стенди, намети - на вулицях Привокзальній, 22 Січня, Великі Фільварки. Згідно з розпорядження міського голови Бродів (№2 від 9 січня 2019 року) на площі Ринок можна розміщувати агітаційні матеріали на дошці оголошень. У документі також зазначається, що політична реклама у районах житлових масивів на вулицях Богуна, Степана Бандери, на фасади житлових будинків, вітринах магазинів, існуючих рекламних конструкціях може бути лише за погодженням з управителями ОСББ, власниками магазинів, розповсюджувачів реклами.

У місті Яворів (Яворівський район) для агітаційних матеріалів виділено три дошки оголошень на вулицях Гребля 5, Львівська 12 та Львівська 40. За останньою адресою спостерігачі ОПОРИ не знайшли дошки для оголошень. Ймовірно, через те, що ці місця визначені розпорядженням виконавчого комітету Яворівської міської ради №314 від 20 грудня 2018 року. Нового документу щодо визначення місць для агітації у міській раді не приймали.

У селищі міського типу Шкло досі чинне розпорядження щодо відведення місць для передвиборної агітації від 2014 року, в усіх інших населених пунктах Яворівського району - від грудня 2018-го.

Згідно з розпорядженнями сесій сільських, селищних голів та виконавчих комітетів відповідних рад на дошках оголошень та інформаційних стендах можна розміщувати матеріали агітаційного характеру у населених пунктах Самбірського району. Документи органів виконавчої влади датуються серпнем 2020 року.

У містах Перемишляни, Бібрка (Львівський район) та Новий Розділ (Стрийський район) розміщувати матеріали передвиборної агітації можна лише на дошках оголошень. Розпорядження міського голови Перемишлян підписане 27 серпня 2020 року, Бібрського міського голови - 10 серпня 2020 року, а у Новому Роздолі секретарем міської ради - 31 липня 2020 року.

У місті Миколаїв (Стрийський район) виконавчий комітет визначив, що передвиборну агітацію можна розміщувати на інформаційних тумбах та щитах у сквері на площі Ринок, вулицях Дроговизька 2 (біля будівлі), Данила Галицького 15б (біля магазину). Натомість агітаційні намети – на Майдані Незалежності (у вівторок з 15:00), на майданчиках перед житловими будинками на площі Ринок 2, вулиці Данила Галицького 17, на проспекті Грушевського 1а, вулиці Болоня (район автостанції), на майданчику біля АТП №14627 на вулиці Львівське шосе 1. Документ датується 27 грудня 2018 року.

Згідно з розпорядженням міського голови Стрия (№63 від 26 серпня 2020 року), у населеному пункті агітаційні матеріали можна розміщувати на 5 інформаційних тумбах та 10 дошках оголошень.

У місті Жидачів (Стрийський район) відповідно до розпорядження міського голови визначено для матеріалів передвиборної агітації три дошки оголошень та дві тумби. У документі (№133 від 11 серпня 2020 року) зазначено, що партії та кандидати можуть розміщувати свої агітаційні намети біля пам'ятника Шевченка, районної бібліотеки по вулиці Шашкевича, на площі Свободи (у сквері), біля міського будинку культури по вулиці Шевченка, а також біля недіючого кладовища по вулиці Грушевського.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Червоноградської міської ради (Червоноградський район) агітаційні матеріали можна розміщувати на дошках оголошень на вулицях Сокальській (біля управління праці і соціального захисту населення), Бандери (біля зупинки), Івасюка (біля лікарні), Клюсівській (біля зупинки), площі Соборній (біля зупинки).

У місті Радехів згідно з розпорядженням міського голови (№164 від 12 серпня 2020 року) визначено, що агітаційні намети можна розміщувати біля парку на розі вулиць Львівської та Витківської, навпроти ресторану «Леокс», поблизу будівлі відділу освіти на вулиці Франка, на вільній земельній ділянці біля магазину на проспекті Відродження. Також для матеріалів передвиборної агітації призначені дошки оголошень на проспекті Відродження (навпроти будинку №12), вулиці Мазепи (площа біля кінотеатру) та вулиці Витківського (біля будинку №3).

У Золочівській та Сколівській міських радах спостерігачам ОПОРИ повідомили, що відповідних розпоряджень не приймали.

Згідно з частиною 3 статті 53 Виборчого кодексу України, місцеві органи виконавчої влади, органи влади Автономної Республіки Крим, органи місцевого самоврядування не пізніш як у перший день виборчого процесу відповідних виборів відводять місця та обладнують стенди, дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

У статті 57 Виборчого кодексу також передбачені обмеження щодо ведення передвиборної агітації, які забороняють розміщення агітаційних матеріалах в наступних місцях:

    розміщення друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, політичної реклами та повідомлень про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, а також у місцях, де такі матеріали можуть перешкоджати безпеці дорожнього руху;
    розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної власност;
    розміщення матеріалів передвиборної агітації у транспортних засобах громадського користування та на їх зовнішній поверхні, у тому числі таксі, розміщення таких матеріалів у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, зупинках громадського транспорту, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщення пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, на зупинках громадського транспорту, на проїзних разових, місячних чи інших квитках забороняється.

Також нагадуємо, що відповідно до частини 1 статті 52 Виборчого кодексу України, передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. А згідно з частиною 2 цієї ж статті, агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після дня призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем повторного голосування. Відповідно до частини 3 статті 52 Виборчого кодексу України, передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів