На Львівщині тільки 1,5% мешканців поважають і підтримують нинішню владу

19:46 21 січня 2014 р.

Фото до новини

Для львів’ян за ситуації політичної кризи країнами-друзями є Польща і Німеччина, а державами-ворогами - Росія і Білорусь.

Львівщина майже усім складом (91,4%) позитивно оцінює факт проведення мирних протестів (якими вони були станом на кінець 2013 року). Негативно  до акцій протесту ставились лише 2% опитаних, ще 15% вагаються у їхній доцільності. Такі результати соціологічного дослідження, яке було проведене Центром „Соціоінформ” 20-30 грудня 2013 року. Про це сьогодні на прес-конференції у Львівському прес-клубі розповіла директор "Соціоінформу" Наталія Зайцева-Чіпак.

Станом на  грудень 2013 року 74% опитаних респондентів на Львівщині окреслювали своє ставлення до влади як недовіра. Чверть населення Львівської області  (26%) зазначила,  що відчуває вкрай негативні емоції – ненависть (до влади - "ЩЛ"). Ще 6% засвідчують байдужість, тоді як  позитивні емоції стосовно  влади констатують лише 1,5% ( в т.ч. поважають владу - 1%, підтримують - 0,5%).

Наприкінці минулого року більше половини мешканців області (54%) готова до активної участі у акціях протесту. З них 6% - готові до силового протистояння. Ще 30% підтримують Майдан, проте готові підтримати його лише своїм підписом під петицією. 16% мешканців Львівщини у грудні не були готові підтримати  протести у жодній формі.

Оцінюючи позицію сусідніх держав в умовах політичної кризи в Україні, мешканці Львівської області позиціонують як найбільш дружню державу Польщу. На другому місці – Німеччина.  У категорію ворогів, які відстоюють свої інтереси, львів’яни ставлять Росію та Білорусь. Щодо інших держав у львів’ян домінує думка про їхню нейтральність.

Всі результати цього дослідження можна переглянути тут.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів