На Львівщині планують створити першу в Україні обласну систему електронного врядування

14:45 7 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У Львівській області планують впровадити низку е-послуг у сфері медицини, освіти, соціальній сфері, аналітиці діяльності керівництва, тощо.

У Львівській облдержадміністрації повідомили в середу: «Під час наради під головуванням очільника Львівщини Маркіяна Мальського сьогодні, 7 серпня, обговорювали створення та реалізацію проекту електронного врядування у області. У Львівській області планують впровадити низку е-послуг у сфері медицини, освіти, соціальній сфері, аналітиці діяльності керівництва тощо».

«Такі впровадження сприяють комфорту мешканців нашої області, адже значно економлять час у вирішенні тих чи інших проблем», – наголосив Маркіян Мальський.
«Оскільки Дрогобич – місто, яке зібрало низку нагород в Україні щодо проектів електронної демократії та електронного врядування, про успіхи впровадження е-послуг для громадян розповів Станіслав Гайдер – начальник відділу інформаційних технологій та аналізу Дрогобицької міської ради», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Це унікальна можливість залучити людей  до самостійного керування та покращенням свого регіону. Такі інформаційно-комунікаційні технології – це чітка та налагоджена співпраця влади та громади. Люди можуть записатися на прийом до лікаря чи чиновника online. Або, наприклад, подати заяву на незаконне встановлення рекламного банера чи сітілайта, якщо такий раптом з’являється. Така комунікація дає змогу посадовцям набагато краще вивчати своє місто зсередини та формувати мости довіри з громадою», – розповів Станіслав Гайдер.

«Він також наголосив, що Дрогобич став одним із перших міст в Україні, яке впровадило процес підписання декларації між лікарем та пацієнтом онлайн. Окрім того, усі містяни можуть подавати свої проектні пропозиції щодо покращення Дрогобича, а згодом відстежувати втілення своїх ідей», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Дрогобиччани уже починають усвідомлювати, що інструментами зміни системи є ніхто інший, як вони. Люди розуміють, що вони є потрібними та корисними для свого міста, тож це ще одна потужна мотивація для тих, хто роками лише критикував», – додав Станіслав Гайдер.

«За підсумками наради Маркіян Мальський дав відповідні доручення», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів