На Львівщині передають виборчу документацію: вивезення печаток з дільниць, переписування протоколів у ТВК та машинах (відео)

14:56 28 жовтня 2020 р.

Фото до новини

ГМ "ОПОРА" фіксує випадки спроб заповнювати виборчу документацію безпосередньо в приміщеннях ТВК, у машині біля будівель, де розташовані ТВК, а також - наявність у представників комісій печаток ДВК, що є порушенням встановленої законодавством процедури.


Зокрема ОПОРА інформує про такі порушення, пише DailyLviv.  

Члени ДВК №460854 (село Стрілки) під час підрахунку голосів виявили нестачу двох бюлетенів. Вони перевірили приміщення, у якому відбувалося засідання комісії. Двох бюлетенів так і не знайшли, про що склали відповідний акт.

Члени ДВК №460320 (село Старі Стрілища) приїхали здавати виборчу документацію до Бібрської міської ТВК, маючи з собою печатку. Коли представники ТВК запитали, чому всі конверти заклеєні, а один ні, членкиня ДВК відповіла, що може це зробити на місці, бо має з собою печатку. На уточнююче запитання чи справді має вона печатку, жінка уже відповіла, що ні.

Спостерігач ОПОРА зафіксував, як члени ДВК №461991 (місто Львів) мали печатку і ставили її на протоколи у приміщенні, де безпосередньо відбувається засідання Львівської міської територіальної виборчої комісії.

Одна із членкинь дільничної виборчої комісії №461618 (село Коти) ставила печатку на документи у коридорі, недалеко від залу, де засідає Яворівська міська ТВК. Жінка заховалася за віконною завісою. Також представниця ОПОРИ зафіксувала, як члени тієї ж комісії відкрили спецпакет із документацією. Про цей факт спостерігач повідомила голову ТВК. Під час здачі виборчої документації членами ДВК №461618 виявилося, що на пакеті у них не була поставлена печатка. Яворівська міська територіальна виборча комісія зобов’язала ДВК №461618 скласти протокол з позначкою уточнений.

Також спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що члени деяких дільничних виборчих комісій мали печатки у приміщенні Дрогобицької міської ТВК.

Неналежним чином були запаковані бюлетені у спецпакетах дільничної виборчої комісії №461632 (село Липовець). У коридорі, де поруч засідає Золочівська міська територіальна виборча комісія, дві членкині переглядали протоколи. Спецпакети були відкриті.

Також зафіксовано випадок, коли члени однієї з ДВК переписували протоколи у кабінеті Золочівської міської ТВК. У ньому працюють голова і секретар комісії.

Спостерігач Громадянської мережі "ОПОРА" зафіксував, що члени однієї дільничної виборчої комісії переписували протоколи у машині під будівлею, де проводила засідання Бродівська міська територіальна виборча комісія.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів