На Львівщині мобілізовано до війська більше 5000 осіб

14:46 18 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Про це повідомив у Львівському «Прес-клубі» під час телемосту з Дніпропетровськом заступник військового комісара по роботі з особовим складом і громадськістю Львівського ОВК – підполковник Борис Андреєв.

Прес-служба Міністерства оборони України інформує в повідомленні «Під час телемосту представники військових комісаріатів Львівщини та Дніпропетровська обговорили особливості проведення часткової мобілізації»:

«Днями Львівський «Прес-клуб» організував телеміст з Дніпропетровськом. На телеконференції було зруйновано стереотип, що до армії мобілізовують лише жителів Західної України.

Зокрема, заступник військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю Львівського ОВК підполковник Борис Андреєв зазначив, що з Львівщини до війська пішли більше 5000 осіб. А його колега підполковник Сергій Полуциган розповів, що у Дніпропетровській області ця цифра вдвічі більша і складає понад 10 000 мобілізованих.

Окрім цього, представники військових комісаріатів зазначили, що біженці з Криму та зони АТО, де військкомати працюють з перебоями або взагалі відсутні, також мають можливість захистити свою Батьківщину. Для цього потрібно лиш виявити бажання та з’явитися до будь-якого військового комісаріату в іншій області.

Військові зазначили, що грошове забезпечення бійцям, які входять в склад сил АТО збільшили. Також під час телемосту представники військкоматів обговорили проблему харчування мобілізованих в польових умовах.

Зокрема, вони розповіли, що вона була на початку мобілізації, і виникла тому, що військових забезпечують харчуванням приватні фірми, а за умов особливого періоду з приготуванням їжі у них виник викликає певні труднощі. Тому армійці змушені повернутися до старої та добре перевіреної схеми харчування».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів