На Львівщині мобілізовані вже склали Військову присягу на вірність Українському народові

13:10 9 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в понеділок у прес-службі Міноборони, 8 лютого майже 1200 відмобілізованих, котрі проходять підготовку у 184 навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, склали Військову присягу на вірність Українському народові.

«На Львівщині понад 1000 мобілізованих склали Військову присягу на вірність Українському народові – повідомили сьогодні, 9 лютого, в прес-службі Міноборони, конкретизуючи при цьому:

«8 лютого майже 1200 відмобілізованих, які проходять підготовку у 184 навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, склали Військову присягу на вірність Українському народові. Серед бійців чимало добровольців.

В одному строю, демонструючи єдність України, стали військові з усіх областей нашої держави. Дехто з наших співвітчизників навіть повернувся з Росії аби стати до лав захисників своєї рідної України.

Усі вони сьогодні стали єдиним і дружнім колективом однодумців, братами по зброї. Лави мобілізованих поповнили й чимало вихідців із Луганської і Донецької областей. 

Серед відмобілізованих є і військові, які пройшли хрещення вогнем у складі добровольчих підрозділів, а сьогодні стали до лав Збройних Сил. Поміж тих, хто визвався захищати Батьківщину, чимало людей мирних, творчих спеціальностей – є актори, письменники, архітектори та програмісти.

Є й такі, хто поміняв на автомат і військовий однострій мікрофон та відеокамеру – журналісти. А деякі мобілізовані давали обіцянку служити народу України вже не вперше. Серед тих, хто склав на засніженому плацу Військову присягу – троє колишніх народних обранців.

Традиційного звільнення у місто після складання присяги у відмобілізованих, звісно ж, не було. Але бійці відпочити і не рвалися – час у навчальному центрі вони використовують з максимальною користю. Тож одразу після урочистостей вони повернулися на навчальні місця – на стрілецькі поля, танкодроми, артилерійські вогневі позиції – продовжувати освоювати військову науку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів