На Львівщині агітатори обтелефоновують виборців і просять проголосувати за “ЄС” та Олега Синютку

09:56 21 жовтня 2020 р.

Фото до новини

19 жовтня агітатори обтелефонували мешканців Львівщини із проханням прийти на вибори 25 жовтня, проголосувати за “Європейську Солідарність” та кандидата на посаду очільника міського голови Львова Олега Синютку.

Про це Dailylviv. поінформувала ГМ "Опора".

Ха її повідрмленням, телефоном жінка озвучила таий текст: “Ми дуже цінуємо вас, як прихильника “ЄС”. Сьогодні як ніколи нам потрібна єдність і ваша допомога. Просимо не тільки 25 жовтня проголосувати за “ЄС” й нашого кандидата в мери Олега Синютку. Але просимо вас запросити хоча б трьох своїх знайомих, прийти на вибори і проголосувати за “ЄС” та Синютку. Дякуємо, вам. Разом переможемо”. Під час розмови можна почути шум поруч із співрозмовницею, що, ймовірно, може свідчити про дзвінок з кол-центру.

За даними мобільних додатків номер телефону +380949934443 зазначається як “політичні агітатори”. Однак, зателефонувати за цим номером і довідатися, хто телефонує до виборців - неможливо.

Громадянська мережі ОПОРА намагалася запитати в Олега Синютки за які кошти відбувається цей обдзвін і звідки в агітаторів номери телефонів людей. На час виходу матеріалу Синютка не брав слухавку. Олег Синютка є чинним народним депутатом від “Європейської Солідарності”, а також кандидатом на посаду міського голови Львова від цієї політичної сили.

На початку жовтня у соціальних мережах виборці на Львівщині писали, що до них телефонували з міського номеру +380 (32) 226 76 39 і під приводом опитування, ймовірно, хотіли здійснювати приховану агітацію. Оскільки першим запитанням додзвонювачів було, чи проживають виборці у Личаківському районі міста Львова. Як тільки людина відповідала, що ні, розмова завершувалася. Зателефонувати на цей номер також неможливо.

Згідно ч. 1 ст. 51 Виборчого кодексу України передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата, партію (організацію партії) - суб’єктів виборчого процесу. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України. Передвиборна агітація може проводитися у таких формах , що не суперечать Конституції України та законам України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів