На Луганщині триває важке протистояння між 24-ю моторизованою бригадою з Львівщини й терористами

16:38 12 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Як пояснив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, неподалік розташована ділянка кордону, через яку терористи перевозили з Росії бойову техніку та озброєння, тому вона дуже важлива для терористів.

Агенція УНІАН інформує сьогодні, 12 липня, в повідомленні «На Луганщині триває важке протистояння між терористами і українськими силовиками»:

«У районі населеного пункту Зеленопілля Луганської області, неподалік кордону з РФ, триває збройне протистояння між терористами та українськими силовиками (зокрема – військовослужбовцями 24-ї окремої Залізної механізованої бригади, постійне місце дислокація якої – Яворів на Львівщині. – «ЩЛ»). Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

Він пояснив, що неподалік розташована ділянка кордону, через яку терористи перевозили з Росії бойову техніку та озброєння, тому вона дуже важлива для терористів. Цю ділянку зараз намагаються перекрити та утримати Збройні сили України. Водночас він спростував інформацію про те, що бойові підрозділи в цьому районі не отримують допомоги.

За словами Лисенка, допомога їм надається, в тому числі з повітря. Речник РНБО також зазначив, що в умовах бойових дій, які тривають біля Зеленопілля, складно звести укріплення. «Там зараз важко, дійсно», – зазначив Лисенко.

Як повідомляв УНІАН, вночі 11 липня терористи обстрілювали з установок «Град» позиції сил антитерористичної операції біля села Зеленопілля в Луганській області з боку державного кордону з Росією. У Міноборони повідомили, що внаслідок цих обстрілів загинуло 19 військовослужбовців, 93 отримали поранення.

Пізніше дружина офіцера 24-ї моторизованої бригади повідомила УНІАН, що військовослужбовці під Зеленопіллям Луганської області продовжують вести бій і потребують термінової допомоги. За її словами, близько 14.00 на телефонний зв’язок з нею вийшов її чоловік, який вижив під час обстрілу. Він розповів, що обстріл почався о 4.40 ранку, що внаслідок нього весь табір військовиків розгромлено, вбито більш як 50 чоловіків, понад 100 поранено. Також згоріла частина військової техніки та боєприпаси».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів