На Луганщині нарешті забрали тіла 40 полеглих 5-го вересня бійців «Айдару» й десантників зі Львова

08:40 9 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Про це повідомив уночі кореспондент «Insider» з місця події.

У понеділок, 8 вересня, внаслідок домовленостей з сепаратистами, вдалося забрати тіла близько 40 вбитих айдарівців та десантників. Про це повідомляє кореспондент «Insider» з місця події.

5 вересня, за годину до наказу про припинення вогню, терористи влаштували засідку і обстріляли  групу батальйону «Айдар» та десантників 80-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ зі Львова.

Тіла загиблих вдалося забрати лише сьогодні і зараз проводиться впізнання та ідентифікація. На жаль, навряд чи вдасться всіх ідентифікувати, адже військових обстріляли з крупнокаліберної зброї та артилерії, і до того ж вони сильно обгоріли і почали розкладатися. Деякі загиблі взагалі розірвані на шматки.

За свідченнями військових, терористи влаштували засідку, вийшовши на позиції української армії під жовто-блакитними прапорами. Скільки точно загинуло в засідці – невідомо.

Зараз проводиться ідентифікація і згодом буде надана офіційна інформація. Проте військові підтверджують, що серед вбитих є бійці, які до того перебували в полоні бойовиків.

Не виключено, що серед тіл можуть бути військові з інших підрозділів. Можливо, декілька бійців залишилися живими й перебувають в полоні.

Військові також повідомляють, що тіла загиблих начебто вдалося поміняти на вбитого бойовика ЛНР. Проте офіційного підтвердження даної інформації наразі не має.

Також, на думку військових, тіла не повертали у зв’язку з бажанням аби вони почали розкладатися і не було помітно слідів добивання поранених та знущаннями над ними. Про це повідомляється у вівторок на сайті інтернет-видання «Insider».

Як інформував «Щоденний Львів», блогер із Луганська Сергій Іванов повідомляв 6 вересня, що в засідку під Металістом потрапили 80 українських силовиків із батальйону «Айдар» і 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова, а полягли тоді 27 бійців «Айдару» й близько півсотні десантників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів