На Кримському півострові – спроба терористичного захоплення частини України Росією, – депутат (відео)

12:26 27 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

За даними нардепа Сергія Куніцина, її намагаються здійснити 120 озброєних бойовиків.


Відео: 5 канал

Депутат Верховної Ради Автономної республіки Крим Леонід Пилунський розповів про них у коментарі «iPress.ua» таке: «Вони оголосили, що є «збройними загонами самооборони російськомовного населення Криму». Такої організації ніколи не було до сьогоднішнього ранку, але от з'явилась.

У них великі валізи десь під 100 кг зі зброєю, кулемети, автомати. Особи, які захопили будівлі не ведуть перемовин з владою «сказали, що не уповноважені вести якість перемовини».

Депутат Криму висловив також переконання, що на півострові зараз відбувається спроба терористичного захоплення частини України, й наголосив: «Вони хочуть захопити частину України для Росії і чекають якихось дій (з боку нової влади) для того, щоб потім заявити, що російських тут б'ють і після цього ввести російські війська».

Пилунський повідомив також, що на в'їздах до Сімферополя були російські БТР, проте з боку Феодосії також прямують і українські бронетранспортери. Політик також заявив, що з цими молодиками варто діяти радикально. Пилунський вважає:

«Я можу сказати, що треба ставити ультиматум, щоб вони здали зброю та покинули приміщення до такого-то часу, а ні – просто робити так, як робила РФ і терористами. Вони кажуть, що робили так само як і «бандерівці у Києві» проте це неправда, адже люди на Майдані були неозброєні і озброєного захоплення не було ніколи», - заявив кримчанин.

Щодо дій МВС та СБУ, то нардеп зауважив, що наразі вони радяться щодо проведення антитерористичної операції. Також Пилунський наголосив, що влада не допустить кровопролиття.

Депутат поінформував також: «Ми звернулись до партій і всі разом вирішили, що ми не збираємось і не йдемо на якийсь штурм. Не дай Бог, щоб пролилася кров, я маю надію, що для цього у них глузду вистачить. Історія не може бути двічі трагедією: те що відбувається зараз – дуже схоже на те, що відбувалось у Судетах в Чехії, коли судетські німці почали верещати, що німців б'ють і звернулись до Гітлера, внаслідок чого той ввів війська. Але треба нагадати чим це завершилось: їх покарали як міжнародних злочинців».

Натомість народний депутат фракції «УДАР», екс-голова Ради міністрів АР Крим Сергій Куніцин, заявив із трибуни Верховної Ради: «Сьогодні вночі – я всю ніч на телефонному зв'язку з Кримом – більше 120 озброєних людей зайшли у Верховну Раду Криму, уряд Криму. Професійно підготовлені люди, озброєні. Занесли зброю – автоматичну, гранатомети, кулемети».

Повідомляяючи про це в четвер, «iPress.ua» нагадує, що сьогодні близько 6:00 ранку невідомі особи захопили урядові приміщення. Вони вивісили на них російські прапори, на контакт із правоохоронцями і керівництвом автономії не йдуть.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів